Ελλάδα: Γι’ αύριο έχει προγραμματιστεί νέα δίκη εναντίον του αναρχικού επαναστάτη κρατούμενου Χρήστου Στρατηγόπουλου

Παλιότερο πανό στη Λισαβόνα (Πορτογαλία, 23 Μάρτη 2010): «Ενάντια στο ελληνικό κράτος και σ’ όλες τις φυλακές – Λευτεριά σε Μπονάννο και Χρήστο»

Η δίκη εναντίον του αναρχικού Χρήστου Στρατηγόπουλου έχει οριστεί γι’ αύριο, 26 Ιούλη 2012, στα δικαστήρια της Πάτρας.

Ο σύντροφος έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί για ληστεία τράπεζας στα Τρίκαλα – μια απαλλοτρίωση της οποίας την ευθύνη ανέλαβε απ’ την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας του. Τώρα κατηγορείται για ληστεία σε τράπεζα στην Κεφαλλονιά που είχε γίνει τον Ιούλη του 2009, για την οποία του επιβλήθηκε εκ νέου προφυλάκιση στις φυλακές της Λάρισας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, ο Χρήστος διώκεται βάσει ανυπόστατων στοιχείων αφού δεν είχε καμία ανάμειξη στη ληστεία της Κεφαλλονιάς.

Ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Βερολίνου διέδωσε (εδώ, στα γερμανικά) δύο καλέσματα αλληλεγγύης: ένα παλιότερο κείμενο από τη Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές, και μια πρόσφατη ενημέρωση από το Ταμείο αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης των φυλακισμένων αγωνιστών (βλ. σχετικά εδώ, μαζί με πληροφορίες για το εφετείο του Χρήστου που διεξήχθη τον Φλεβάρη του 2012).

διαβάστε περισσότερα εδώ, στα ελληνικά,
από τα συντρόφια του αctforfreedomnow

No Comments “Ελλάδα: Γι’ αύριο έχει προγραμματιστεί νέα δίκη εναντίον του αναρχικού επαναστάτη κρατούμενου Χρήστου Στρατηγόπουλου”