Γαλικία: Αλληλεγγύη από την Ποντεβέδρα, σε απάντηση στο κάλεσμα δράσεων ενάντια στην καταστολή

Θεσμοθετημένος ρατσισμός. Αλληλεγγύη με τους μετανάστες στην Ελλάδα.
Διέδωσε την εξέγερση!
Θεσμοθετημένος ρατσισμός. Αλληλεγγύη με τους μετανάστες στην Ελλάδα.
Αλληλεγγύη με τους/τις φυλακισμένους/-ες αναρχικούς/-ες
Δύναμη στον αγώνα των Μαπούτσε!

“[…]Όποιος θέλει να καταλάβει, θα καταλάβει. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουν τα αόρατα κελιά που καθηλώνουν τον καθένα στην μικρή και μίζερη ζωούλα του. Και αυτό δεν απαιτεί μόνο, ή απαραίτητα, να επιτεθεί κανείς σε τμήματα και να κάψει πολυκαταστήματα και τράπεζες. Η στιγμή που κάποιος εγκαταλείπει τον καναπέ του και την απαθή ενατένιση της ίδιας του της ζωής και βγαίνει στο δρόμο για να μιλήσει και να ακούσει, αφήνοντας αυθόρμητα πίσω του καθετί ιδιωτικό, εμπεριέχει στο πεδίο των κοινωνικών σχέσεων την αποσταθεροποιητική ισχύ πυρηνικής βόμβας.[…]”

Απόσπασμα από το κείμενο της κατάληψης ΑΣΟΕΕ, «Είμαστε εδώ / Είμαστε παντού / Είμαστε εικόνα από το μέλλον», που δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκέμβρη 2008.

Σε απάντηση στο διεθνές κάλεσμα του Contra Info για δράσεις ενάντια στην καταστολή και για την προπαγάνδα με την πράξη, τη νύχτα της 8ης Αυγούστου γράψαμε διάφορα συνθήματα στην Ποντεβέδρα, γαλικιακή πόλη στη βορειοανατολική Ισπανία.

Μερικοί τοίχοι της πόλης απέκτησαν φωνή με αλφάδια και συνθήματα όπως «Διάδωσε την εξέγερση», «Αλληλεγγύη με τους/τις φυλακισμένους/-ες αναρχικούς/-ες», «Δύναμη για τον αγώνα των Μαπούτσε στη Χιλή» ή «Φωτιά στις τράπεζες» (αυτό το τελευταίο γράφτηκε στην πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Caixanova, επί της οδού Πασέο ντε Κολόν, αλλά δεν καταφέραμε να το φωτογραφίσουμε γιατί εκείνη τη στιγμή πλησίαζε μια παρέα και ένα αυτοκίνητο, υποχρεώνοντάς μας να την κάνουμε προτού μας πάρουν πρέφα. Έχοντας περίσια όρεξη να συνεχίσουμε, επισκεφτήκαμε τα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας και Μετανάστευσης, και κοσμήσαμε την πρόσοψή τους με συνθήματα και αλφάδια παρά τις κάμερες που έπαιζαν στο σημείο. Τα συνθήματα που γράψαμε για να αναδείξουμε την άμεση πολιτική ευθύνη αυτού του θεσμού στην καταπίεση μεταναστών ήταν «Θεσμοθετημένος ρατσισμός», «Αλληλεγγύη με τους μετανάστες στην Ελλάδα» και «Κοινωνικός πόλεμος».

Στην περίπτωση των συνθημάτων ενάντια στο Υπουργείο Εργασίας και Μετανάστευσης θέλουμε να σημειώσουμε ότι δεν έγιναν μόνο ως απάντηση στο κάλεσμα του Contra Info, αλλά και ως μικρή θερμή χειρονομία αλληλεγγύης με τους καταπιεσμένους μετανάστες. Η δράση αφιερώνεται σε όλα αυτά τα άτομα που υπέφεραν το κατασταλτικό χτύπημα στην Αγγλία και στη Γαλλία, εν όψη των ολυμπιακών αγώνων, έτσι ώστε οι πόλεις να μοιάζουν πιο «καθαρές» και προς όφελος των μπουρζουάδικων συμφερόντων αυτής της αθλητικής εκδήλωσης. Αυτή είναι η βιτρίνα που χρησιμοποιούν για να κρύψουν τον ρατσισμό, την εξυγίανση, και την αστυνομική βαρβαρότητα, ενώ οι κωλοφυλλάδες τους φροντίζουν να μακιγιάρουν την κατάσταση με τάχα ενσωμάτωση και διεθνή συνεργασία, την ίδια στιγμή που οι μετανάστες εξώνονται από τα σπίτια τους και βασανίζονται στο δρόμο ή στα κέντρα κράτησης για όσους δεν έχουν χαρτιά.

Επίσης το αφιερώνουμε στους 6.400 μετανάστες θύματα του πρόσφατου ρατσιστικού και φασιστικού πογκρόμ που εξαπέλυσε η ελληνική κυβέρνηση. Αφιερωμένο στους μικροπωλητές που επιτέθηκαν στην αστυνομία στην πόλη του Αλικάντε, στην Ισπανία, καθώς και στους 13 αθώους μετανάστες που συνελήφθησαν μέρες μετά, με αυθαίρετο και εκδικητικό τρόπο, κατά τη διάρκεια δύο επιδρομών των μπάτσων. Η δράση είναι επίσης εκδίκηση για το θάνατο του Νουρεντίν Μοχάμεντ, πρόσφυγα από το Σουδάν, που έχασε τη ζωή του στην συνοριακή γαλλική πόλη του Καλαί. Η ανάμνησή του είναι η ζωντανή και αιματοβαμμένη μνήμη όλων των αθώων που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα του φρουρίου της Ευρώπης του Κεφαλαίου. Να είναι ελαφρύ το χώμα, αδερφέ…

Ακόμα, για όλους όσους είναι έγκλειστοι στα μπουρδέλα των φυλακών ή αντιμετωπίζουν κατασταλτικές διώξεις λόγω της αγωνιστικής τους στάσης, όπου και αν βρίσκονται σε αυτόν τον εμετικό κόσμο. Δεν αναφερόμαστε ονομαστικά για να μην αφήσουμε κανένα και καμία απ’ έξω, αλλά αφιερώνουμε το παρόν στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες πίσω από τα κάγκελα, που η συνέπεια και ο λόγος τους μας γεμίζει περηφάνια και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Σε όλους αυτούς που είτε καθημερινά και αδιάλειπτα, ή μια φορά στο τόσο, ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στο τρομερό φάντασμα της καταστολής και αψηφούν τους νόμους της εξουσίας, παρα τις συνέπειες που επιφέρει μια τέτοια στάση. Σε όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι παύουν να φοβούνται και χρησιμοποιούν τη δύναμη που σου δίνει κάτι τέτοιο.

Τέλος, τούτο εδώ πάει για όλα τα άτομα που συμμετέχουν στη συλλογικότητα του Contra Info, για το μεταφραστικό τους κόπο και τη διάδοση ανταγωνιστικής πληροφορίας, όπως και για την προσπάθειά τους να ενδυναμώσουν αντικαθεστωτικές πληροφοριακές δομές. Δύναμη συντρόφια!

Από την Ισπανία μέχρι την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Χιλή, το Μεξικό, την Αργεντινή, την Ινδονησία, τη Συρία, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, πέρα από ωκεανούς, αποστάσεις, σύνορα ή καταγωγή, η αλληλεγγύη ανάμεσα στους αναρχικούς είναι παραπάνω από μια γραμμένη λέξη. Αυτά τα συνθήματα να μην μείνουν εδώ, και αυτή η δράση να μην απομείνει απομονωμένη. Θανατώνουμε το φόβο και φτιάχνουμε από κοινού μια πράξη ανεξέλεγκτη, ορμώμενοι από την αλληλοβοήθεια και την αμοιβαιότητα ανάμεσα σε συντρόφια που συναντιούνται σε κοινούς αγώνες και αξίες.

Ούτε ένα χιλιοστό πίσω
Εννέα χιλιοστά στα κεφάλια των μπάτσων
Θάνατο στους ρουφιάνους
Θάνατο στους ψεύτες δημοσιογράφους
Θάνατο στο κράτος
Θάνατο στο Κεφάλαιο
Ενάντια σε κάθε εξουσία
Για τον επαναστατικό διεθνισμό
Για την εξάπλωση των συνωμοσιών μας
Για την αναρχία!

στα ισπανικά