Μπρίστολ, Αγγλία: Επιθέσεις ενάντια σε Ολυμπιακούς χορηγούς και μίντια

Δε θα πάρουμε μέρος στην Ολυμπιακή φρενίτιδα, και απορρίπτουμε το μύθο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια θετική διοργάνωση για τον καθέναν. Ωστόσο, αγαπάμε τα σπορ, κι έτσι αποφασίσαμε να ζήσουμε κάποιες δικές μας «σπορτίφ» στιγμές.

Τη νύχτα της Δευτέρας (13/8), μια μέρα μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών, επιτεθήκαμε σε δύο εταιρείες-χορηγούς, σπάζοντας τα παράθυρα ενός υποκαταστήματος Thomas Cook στην περιοχή του Κλίφτον και μιας αποθήκης Lloyds TSB κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Τεμπλ Μηντς. Τα μίντια αποτέλεσαν επίσης στόχο: περιχύσαμε διαβρωτικά χρώματος σ’ ένα βαν του Virgin Media (ομίλου τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης) στην περιοχή του Λόκλεϊζ και το στολίσαμε με μπογιά.

Το μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomas Cook πουλάει φθηνό παράδεισο σε πλούσιους τουρίστες ενόσω καταστρέφει κουλτούρες και οικοσυστήματα ανά τον κόσμο. Οι εταιρείες του τραπεζικού ομίλου Lloyds TSB χρησιμοποιούν τις χορηγίες για ν’ αποσπούν την προσοχή απ’ τις βρομερές συναλλαγές τους κι απ’ την «τραπεζική κρίση» τους. Τα μίντια διαλαλούν το ψέμα πως η φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρξε μια στιγμή περηφάνιας για όλους κι όλες μας. Τι κερδίσαμε όμως στην πραγματικότητα; Αυξημένη επιτήρηση και καταστολή, αστικό εξευγενισμό και λιτότητα.

Οι εξουσιαστές και η εταιρική ελίτ πλουτίζουν, και πλασάρονται μ’ ένα ίματζ «φιλικό στο κοινό», που κρύβει τα πραγματικά τους καμώματα και κίνητρα.

Φωνάξτε το σε όλους όσους βλέπουν στο Ολυμπιακό φιάσκο το κοινωνικό πείραμα κοινωνικού ελέγχου και αρπαγής της γης που είναι, κι όσους αγωνίζονται εναντίον του. Περνάει η σκυτάλη σ’ εσένα, Βραζιλία…

Ομάδα «Α»