Μεξικό: Εμπρηστική αλληλεγγύη από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Φωτογραφίες από την εμπρηστική επίθεση στην εταιρεία Plásticos Viga

Στους εμπρηστές και ανταγωνιστικούς συμμάχους.

Πέμπτη προκήρυξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας του Μεξικού:

Οι εμπρηστές σε συνεχή πόλεμο ενάντια σε κάθε εξουσία επιστρέφουν! Την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αναρχοατομικιστή μαχητή Μάριο Λόπες! Για την καταστροφή του συστήματος της κυριαρχίας! Για τη συνολική απελευθέρωση!

Σήμερα ξεκίνησαν οι ακροάσεις της δίκης του συντρόφου Μάριο Λόπες «Τρίπα», που κατηγορείται για φθορά περιουσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης. Σταθεροί στις αρχές μας και πεπεισμένοι ότι η αλληλεγγύη είναι πολύ περισσότερο από λόγια, η ΣΠΦ/ΑΑΟ Μεξικού άναψε τη φωτιά ενάντια στην κυριαρχία, καταστρέφοντας το βρόμικο εμπόρευμά της και εφορμώντας στα σύμβολα της εξουσίας.

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ), φράξια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας του Μεξικού (ΑΑΟ-Μ), χάρισε και πάλι ζωή στην απελευθερωτική φωτιά. Με μια συντονισμένη δράση ανάμεσα στους πυρήνες της πολιτείας του Νουέβο Λεόν και σε αυτούς της πολιτείας της Πουέμπλα, επιτεθήκαμε ταυτόχρονα στο δήμο της Αποδάκα στο Νουέβο Λεόν και στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Πουέμπλα, στην ομώνυμη πολιτεία, πυρπολώντας αντίστοιχα τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Plásticos Viga, στη γειτονιά Ρίο Πεσκερία, και το τοπικό μουσείο της μεξικανικής επανάστασης, μια μέρα πριν τους εορτασμούς της «Μέρας του πυροσβέστη».

Με αυτή την επίθεση δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Μάριο Λόπες (αιχμάλωτο των Αρχών της Πόλης του Μεξικού), απαιτώντας τη γρήγορη απελευθέρωσή του. Παρομοίως, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στον οικοαναρχικό μαχητή Μπράουλιο Ντουράν, κρατούμενο στην πόλη του Λεόν, πολιτεία του Γκουαναχουάτο, στα συντρόφια μας που κρατούνται στην Ιταλία λόγω της «επιχείρησης ευτολμία», στα έγκλειστα συντρόφια στη Βολιβία, στα φυλακισμένα συντρόφια στη Χιλή, στα φυλακισμένα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα, στα αιχμάλωτα αδέρφια μας στην Αργεντινή και στην Ινδονησία, όπως και σε όλα τα συντρόφια που έχουν απαχθεί από το σύστημα της κυριαρχίας ανά τον κόσμο.

Μερικές μέρες πριν τα πρώτα μας γενέθλια, αυτός ο νέος άτυπος συντονισμός του αναρχικού αγώνα χτύπησε άλλη μια φορά το σύστημα της κυριαρχίας σε αλληλεγγύη με τα αδέρφια μας σε πόλεμο που βρίσκονται αιχμάλωτα στις φυλακές του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας ενάντια στην εξουσία είναι εφικτός. Γι’ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους αναρχικούς της πράξης να παραμερίσουν το φόβο που ακινητοποιεί και τις ρεφορμιστικές θέσεις που εκφράζουν οι πειθήνιοι ζήτουλες. Σας καλούμε να μας συντροφέψετε στον αποφασιστικό αγώνα ενάντια στην κυριαρχία. Γι’ άλλη μια φορά θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο αγώνας μας δεν είναι για τη μεταρρύθμιση του Κεφαλαίου και του κράτους, δεν είναι για να αλλάξουμε τους νόμους τους, δεν είναι για μερικές βελτιώσεις, δεν είναι για την αναβάθμιση της τεχνολογίας, δεν είναι για τη μετατροπή της κυριαρχίας, δεν αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιβολή τού ενός ή του άλλου προέδρου. Αγωνιζόμαστε για το χάος και την καταστροφή, αγωνιζόμαστε ενάντια στην εξουσία και στην κυριαρχία, είτε δεξιά είτε αριστερά, είτε λαϊκιστική είτε επαναστατική (βλ. PRD, «κόμμα της δημοκρατικής επανάστασης»). Αγωνιζόμαστε για την αναρχία.

Χαιρετισμούς στα συντρόφια των Αυτόνομων Πυρήνων της Άμεσης Επανάστασης (CARI-PG), στα συντρόφια των Ατομικοτήτων που Τείνουν προς την Αγριότητα (ITS), στα συντρόφια της Ανώνυμης Αναρχικής Δράσης, στον Εξεγερτικό Πυρήνα Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν (CI-MSA), στα αδέρφια του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης, στους Λουδίτες ενάντια στην Εξημέρωση της Άγριας Φύσης, σε όλες τις ομάδες αναρχικής δράσης και σε όλες τις αναρχικές και αναρχομηδενιστικές ατομικότητες!

Για να διαδώσεις τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς χρειάζεται μονάχα να έχεις όρεξη, βενζίνα και σπίρτα. Η μάχη ενάντια στην καθεστηκυία τάξη ξεκίνησε· να πράξουμε έτσι ώστε να απλωθεί παντού.

Είμαστε όλοι και όλες συνένοχοι με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς!
Ζήτω οι αναρχικές ομάδες συγγένειας!
Ζήτω ο αναρχισμός της πράξης!
Ζήτω η απελευθερωτική φωτιά και το νικηφόρο μπαρούτι!
Δύναμη, σύντροφε Μάριο! Δύναμη, συντρόφισσα Φελίσιτυ!
Δύναμη, σύντροφε Μπράουλιο! Δύναμη, σύντροφε Γκαμπριέλ!
Για το γκρέμισμα των φυλακών! Για τη συνολική απελευθέρωση!
Για το διεθνή αναρχικό συντονισμό! Ζήτω το χάος!
Ζήτω η αναρχία!

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (CCF-FAI)
Μεξικό, 21 Αυγούστου 2012