Σαντιάγο, Χιλή: Βραδινή πορεία στο πλαίσιο του καλέσματος σε μέρες αγκιτάτσιας και αλληλεγγύης με τα αιχμάλωτα αδέρφια και συντρόφια μας ανά τον κόσμο

Για το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Σεπτέμβρη, είχε καλεστεί μια πορεία στο πλαίσιο του καλέσματος σε μέρες αγκιτάτσιας και αλληλεγγύης με τα αιχμάλωτα αδέρφια και συντρόφια μας ανά τον κόσμο [21-30 Σεπτέμβρη].

Το κάλεσμα ήταν για την πλατεία Μπραζίλ, στις 19.00, αλλά λόγω της παρουσίας ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία και στους γύρω δρόμους, τα συντρόφια συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της λεωφόρου Αλαμέδα με Κούμινγκ, στη στάση του μετρό Ρεπούμπλικα.

Κατά τις 10 το βράδυ, μια 50άδα αλληλέγγυων έφτασαν μέχρι την Αλαμέδα, όπου με δυνατές φωνές τραβούσαν την προσοχή για την κατάσταση των φυλακισμένων συντρόφων και για την αναγκαιότητα να ελευθερωθούν άμεσα.

Μαζί με τα συνθήματα αλληλεγγύης με τους κρατουμένους, ξεδιπλώθηκαν πανό, μοιράστηκαν φυλλάδια και πετάχτηκαν τρικάκια, κάνοντας ξεκάθαρο το λόγο του μπλοκαρίσματος του δρόμου. Τα συντρόφια έκοψαν την κυκλοφορία στο πλακόστρωτο στα βόρεια της Αλαμέδα με τα πανό απλωμένα, ξεκινώντας να πορεύονται κόντρα στη ροή της κίνησης των αυτοκινήτων, και δημιουργώντας κυκλοφοριακό κονφούζιο.

Όσο προχωρούσαν κόντρα στην κίνηση, άναβαν οδοφράγματα με ότι υλικό ήταν εύκαιρο για πυρπόληση, κάτι που επαναλήφθηκε αρκετές φορές ανάμεσα στη στάση του μετρό Ρεπούμπλικα και αυτή της Μονέδα.

Μετά το τέλος της πορείας, δυο συντρόφια προσήχθησαν και τα μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα μετά από κάποια ώρα.

Να συνεχίσουμε την αγκιτάτσια για την απελευθέρωση κάθε έγκλειστου συντρόφου!

Λευτεριά στους αιχμαλώτους πολέμου!

πηγή και περισσότερες φωτογραφίες