Ρωσία: Άμεσες δράσεις για την καταστροφή του υπάρχοντος και τη δημιουργία ενός άλλου κόσμου

Δράσεις αλληλεγγύης από τη Ρωσία: 18 φασιανοί απελευθερώθηκαν στο Τσέλιαμπινσκ, ένας πύργος κινητής τηλεφωνίας πυρπολήθηκε στην Κολόμνα, και δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε αλλού.

Η κυνηγετική περίοδος στη Ρωσία ξεκίνησε ταυτόχρονα με τις φθινοπωρινές βροχές. Στις μέρες μας αυτό αποκαλείται «Προσφέρουμε ό,τι καλύτερο για το χρόνο αναψυχής σας». Ο φόνος της άγριας φύσης έχει καταστεί ένα μπανάλ χόμπι, μια διασκέδαση, ένας τρόπος χαλάρωσης από την εργασιακή ρουτίνα στη θορυβώδη μεγάπολη.

Στις 21 Σεπτέμβρη βγήκαμε για να επιτεθούμε σε μια φάρμα εκτροφής άγριων πτηνών σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Μιας και δεν καταφέραμε να βρούμε κλουβιά πτηνών στο μέρος, αποφασίσαμε να πυρπολήσουμε ένα εστιατόριο κρέατος (μέρος στο οποίο τα περισσότερα πτηνά καταλήγουν ως πιάτα κρεατικών). Οι ανιχνευτές μας όμως ανέφεραν ότι το κτήριο λειτουργούσε επίσης ως χώρος εγκλεισμού ζώων κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, έτσι η δράση ακυρώθηκε για να αποφευχθεί η θανάτωση ζώων. Δεν αποκαλύπτουμε την ακριβή τοποθεσία των εν λόγω εγκαταστάσεων, γιατί δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με αυτούς τους γαμιόληδες.

Στις 23 Σεπτέμβρη συνεχίσαμε με μία άλλη επίθεση, μπουκάροντας στα εδάφη μιας ακόμη κυνηγετικής περιοχής, στο Τσέλιαμπινσκ. Απελευθερώσαμε 18 φασιανούς από τα κλουβιά τους. Αυτή ήταν η πρώτη δράση τέτοιου τύπου για τη συλλογικότητά μας, κι έτσι εκφράστηκαν διάφορες αμφιβολίες. Τα πουλιά ίσως να έκαναν σαματά, και να καρφωνόμασταν με αυτόν τον τρόπο στους φύλακες. Η πραγματικότητα όμως ήταν άλλη: οι αιχμάλωτοι συνεργάστηκαν μαζί μας και συμπεριφέρθηκαν όσο πιο ήσυχα γινόταν.

Είναι πάνω και πέρα από τις δυνατότητές μας να απελευθερώσουμε αιχμάλωτους ανθρώπους που απήχθησαν από το σύστημα, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε στον αγώνα για την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ζωντανών πλασμάτων. Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι που απελευθερώσαμε 18 πουλιά.

Την ίδια περίοδο φυτέψαμε περίπου δύο εικοσάδες σποροβόμβες (μηλιές και σφενδάμους) σε εδάφη όπου είχε σταματήσει η αποψίλωση. Συμπεριλαμβάνουμε αυτό το γεγονός στην ενημέρωσή μας με τη σαφή πρόθεση να δείξουμε ότι είναι δυνατόν να προστεθεί μια νέα διάσταση στα οικοαναρχικά και εξεγερσιακά εγχειρήματα, όχι αυτή της καταστροφής, αλλά της δημιουργίας. Δεν κοπιάζουμε μονάχα για την καταστροφή του υπάρχοντος, εμπλεκόμαστε επίσης ενεργά στη δημιουργία ενός άλλου κόσμου που ξέρουμε ότι είναι εφικτός.

Στις 24 Σεπτέμβρη πυρπολήσαμε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί και ως δορυφορικός αναμεταδότης. Ήταν τοποθετημένος στη συνοικία της Κολόμνα (κοντά στη Μόσχα), μερικές δεκάδες μέτρα μονάχα από κατοικίες ανθρώπων. Οι φλόγες τελικά κατάπιαν ολόκληρο τον πύργο, κι απολαύσαμε για αρκετή ώρα τις λάμψεις που έβγαιναν από την έκρηξη του εξοπλισμού.

Όλες οι παραπάνω πράξεις εντάσσονται στο πλαίσιο του νέου κύματος αποκεντρωμένων επιθέσεων και πραγματοποιήθηκαν με πνεύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους οικοαναρχικούς και εξεγερσιακούς αναρχικούς κρατουμένους, στους διωκόμενους και πρόσφυγες ανά τον κόσμο.

Χαιρετισμός στους Φίλους της Λευτεριάς, στον Πυρήνα Ρωσίας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στη συλλογικότητα BlackBlocg και σε διάφορες ανώνυμες ομάδες αναρχικού αντάρτικου πόλης που είναι ενεργές σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία.

Πλήρη στήριξη στις Ατομικότητες που Τείνουν προς την Αγριότητα (ITS) και στον Εξεγερτικό Πυρήνα Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν (CI-MSA) στο Μεξικό.

Μια ζεστή αγκαλιά σε όλες τις εξεγερσιακές ομάδες ανά τον κόσμο.

Αγέλη Λύκων, Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης/Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ELF/ALF) Ρωσίας, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)

πηγή