Πόλη του Μεξικού: Σχετικά με την παρουσία του αναρχικού μπλοκ στην πορεία της 2ας Οκτώβρη

Το παραπάνω βίντεο καταγράφει μια μικρής κλίμακας σύγκρουση, που έλαβε χώρα στις 2 Οκτώβρη, στην πορεία μνήμης για τα θύματα της σφαγής της 2ας Οκτώβρη 1968, κατά την οποία εκατοντάδες ήταν αυτοί που δολοφονήθηκαν από τον μεξικάνικο στρατό, μόνο και μόνο για να διασφαλιστεί η τάξη εν όψει του κλίματος αισιοδοξίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν εκείνη τη χρονιά στο Μεξικό. Η πορεία εντασσόταν επίσης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση που συζητιέται αυτή την περίοδο στη σύγκλητο.

Στο μπλοκ μας, το οποίο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεγαλύτερο, καταλήγοντας να είναι ένα από τα πιο πολυπληθή της φετινής διαδήλωσης, συμμετείχαν η Επαναστατική Αναρχική Συμμαχία, το Μαύρο Μπλοκ Μεξικού, το Αναρχικό Φοιτητικό Συντονιστικό, η Αυτόνομη Μαγκονική Συλλογικότητα, η Αναρχοκομμουνιστική Ομάδα Μαύρη Σημαία, και άτομα από τον ελευθεριακό χώρο.

Σας στέλνουμε το βίντεο και μια αεροφωτογραφία για να διαδώσουμε το ακρατικό ιδανικό που δυναμώνει στο Μεξικό.

Στο βίντεο μπορείτε να προσέξετε τις φωνές που έκαναν λόγο για «μη βία», προερχόμενες από μέλη του #yo soy 132/«#εγώ είμαι 132», μια φοιτητική συλλογικότητα που δραστηριοποιείται σε διάφορα πανεπιστήμια με μόνο πολιτικό λόγο «την μη επιβολή» του πρόσφατα εκλεγμένου προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Το δίχως άλλο, η Επαναστατική Αναρχική Συμμαχία και οι οργανώσεις και μέλη που την απαρτίζουν, αποφασίσαμε να διαχωριστούμε από αυτή τη συλλογικότητα, δεδομένου ότι συνεχίζει να λειτουργεί υπό ένα πολιτικό λόγο που υποστηρίζει τη νεοφιλελεύθερη δημοκρατία και δρα πολιτικά εναντίον των αναρχικών συντρόφων, υποδεικνύοντας τους συνεχώς ως προβοκάτορες, επειδή δεν βολεύονται εντός των «ειρηνικών» τοποθετήσεών της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν επίσης και κομμουνιστές σύντροφοι, οι οποίοι όπως και εμείς, ξέρουν ότι μόνη βία είναι αυτή που προέρχεται από το κράτος-προστάτη του Κεφαλαίου, και ότι οι δράσεις μας είναι δράσεις αυτοάμυνας.

Υγεία.

στα ισπανικά