Μπλούμεναου, Βραζιλία: Αγώνας ενάντια στην καταστροφή του ποταμού Ιταζαΐ-Ασού

Τα συντρόφια από την κατάληψη Korr-Cell ανάρτησαν ένα πανό στη γέφυρα Αντόλφο Κόντερ, στο κέντρο της πόλης του Μπλούμεναου, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην εξελισσόμενη καταστροφή του ποταμού Ιταζαΐ-Ασού [Itajaí-Açu] και του πάρκου της Πραΐνια. Το πανό γράφει «Κάτω τα νύχια σας από την Πραΐνια! Περισσότερο πράσινο, λιγότερο μπετό!».

Η δράση αυτή ήρθε στον απόηχο της πρόσφατης κινητοποίησης της 22ας Σεπτέμβρη, ενάντια στο μπάζωμα της αριστερής όχθης του ποταμού και της αρπαγής του δημόσιου πάρκου από τις κατασκευαστικές εταιρείες και τις Αρχές της πολιτείας της Σάντα Κατερίνα, όταν πλήθος κόσμου διαδήλωσε με πλακάτ μέχρι το δημαρχείο της πόλης. Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ρεάις (πάνω από 5,5 εκατομμύρια ευρώ) χορηγούνται με τις ευλογίες του περιφερειακού και δημοτικού ιδρύματος για το περιβάλλον (FATMA και FAEMA αντίστοιχα) για να στραγγαλιστεί ο ποταμός Ιταζαΐ-Ασού και να ολοκληρωθούν τα καταστροφικά έργα, που ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη της νέας τοπικής εξουσίας.

Οι καταληψίες της squat Korr-Cell, η οποία παρά τις απειλές για εκκένωση συνεχίζει τις ανατρεπτικές δραστηριότητές της, σημαίνουν τον συναγερμό για την υπεράσπιση του ποταμού, μακριά από τα γραφειοκρατικά παιχνίδια που απομυζούν τους αντιστεκόμενους, ελπίζοντας αυτός ο ζεστός άνεμος να σπάσει την παγωνιά της αδράνειας και της στασιμότητας που αποκοιμίζει πολλούς.

πηγή: okupa y resiste