Ζάγκρεμπ, Κροατία: Η κατάληψη reciKLAONICA απειλείται με εκκένωση

Η κατάληψη reciKLAONICA, επί της οδού Χεϊνζέλοβα 66 στο Ζάγκρεμπ, απειλείται με εκκένωση. Η άτυπη συλλογικότητα των καλλιτεχνών και κοινωνικών ακτιβιστών που αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στους χώρους του παλιού εγκαταλειμμένου εργοστασίου Zagrepčanka, ιδιοκτησίας του ομίλου Zagrebački Holding, απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης από τις δημοτικές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη κόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το κτήριο αποτελεί ένα από τα τουλάχιστον 300 εγκαταλειμμένα και παραμελημένα κτήρια στην πόλη του Ζάγκρεμπ, και τους τελευταίους 19 μήνες έχει λειτουργήσει τόσο ως κατάληψη στέγης, όσο και ως χώρος φιλοξενίας διαφόρων πολιτιστικών και πολιτικών δραστηριοτήτων αντίστασης. Ελεύθερα εργαστήρια, μοίρασμα γευμάτων, υπαίθρια αγορά, ζωντανές συναυλίες, δωρεάν βιβλιοθήκη, στούντιο μουσικής και χώρος για πρόβες, χαριστικό-ανταλλακτικό πωλητήριο, όλα τους προσβάσιμα σε οποιονδήποτε θέλει να μοιραστεί ή να αποκτήσει ικανότητες, στη λογική της συνεργασίας, αλληλοβοήθειας και της εξωθεσμικής οργάνωσης.

Οι καταληψίες έχουν ανάγκη από νομική βοήθεια, προσωρινή στέγη για μερικά σκυλιά σε περίπτωση έξωσης, όπως και στήριξη αλληλέγγυου κόσμου με τη φυσική του παρουσία, για να μπορέσουν να αντισταθούν στην κατασταλτική επιχείρηση. Να θυμίσουμε ότι οι αντιεμπορευματικοί χώροι στο Ζάγκρεμπ, όπως η κατάληψη reciKLAONICA, σπανίζουν ενώ έμφαση πρέπει να δοθεί και στην πολυπολιτισμική σημασία του εγχειρήματος, αφού πολλοί επισκέπτες από άλλες χώρες βρίσκονται τακτικά στην κατάληψη και συμμετέχουν στις δραστηριότητές της.

Οι καταληψίες δράττονται της ευκαιρίας για να παροτρύνουν τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα για ελεύθερους χώρους δημιουργίας και ακτιβισμού, εντός του πρώην βιομηχανικού συμπλέγματος κτηρίων Zagrepčanka. Για να επικοινωνήσετε με τη συλλογικότητα: violent0pacification@gmail.com

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις!
Αλληλεγγύη στην κατάληψη reciKLAONICA!