Ελλάδα, Αγγλία, Χιλή: Νέα κυκλοφορία των εκδόσεων «Μαύρη Διεθνής»

Χαρτογραφώντας τη Φωτιά

Αλληλογραφία με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
για τη διάχυση της Μαύρης Διεθνούς

Εκδόσεις «Μαύρη Διεθνής», 176 σελ., Σεπτέμβρης 2012.

Η μπροσούρα αυτή μπορεί να ιδωθεί ως νοητή συνάντηση συντρόφων απ’ όλο τον κόσμο, να διαβαστεί ως πολύμορφη ανταπόκριση από αιχμάλωτες και διωκόμενες ατομικότητες προς το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης που ’χαν απευθύνει τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2011. Ένα χρόνο μετά, και λίγο πριν την έναρξη νέου τρομοδικείου για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις 8 Οκτώβρη, η έκδοση αυτή παύει να συνιστά μια αλληλογραφία ανάμεσα σε ομήρους του κράτους, αφού τα λόγια αυτά θα ταξιδέψουν απ’ το χαρτί έως το φιτίλι και θα υπερβούν τα τείχη των φυλακών και των δικαστηρίων, αντηχώντας ως η μόνη εφικτή κραυγή μιας βιωμένης συνωμοτικότητας και μιας διαρκούς αλληλεγγύης.

Εντός και εκτός ελλαδικής επικράτειας, το καθεστώς από πλευράς του θα εκδώσει το γράμμα του Νόμου, με τις κενές ευφραδείς και πολυσέλιδες διώξεις του, που μεταξύ άλλων μεθοδεύουν την κατάπνιξη του ζωντανού νέου αντάρτικου πόλης και όσων το υπερασπίζονται με τη ζωή τους. Γιατί το κράτος/Κεφάλαιο θέλει διακαώς να σβήσει την εμπρηστική άμεση δράση απ’ το χάρτη αξιών των ανατρεπτικών κύκλων. Θέλει να εμφανίσει την άμεση δράση ως κενή επιλογή που επιφέρει την ομηρία μα κανένα αποτέλεσμα. Κι όμως, η άμεση δράση είναι η απόφαση των ατόμων να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να παλέψουν για τη λευτεριά.

Η εκδοτική αυτή σύμπραξη για τη «Μαύρη Διεθνή» τείνει να διαχυθεί σ’ ένα διεθνές δίκτυο αναρχικών και ριζοσπαστικών ατομικοτήτων, δηλαδή στην πραγματική Μαύρη Διεθνή. Το εγχείρημα στηρίζουν τόσο τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος, όσο και συντρόφισσες και σύντροφοι που πραγματώνουν την αλληλεγγύη προσπαθώντας να κατακτήσουν κάθε φορά όλο και περισσότερα μέσα και σημαντικότερες δυνάμεις. Αρκετά αναρχικά κι ελευθεριακά ιστολόγια και εκδοτικά εγχειρήματα διαχέουν το λόγο των αναρχικών της πράξης και των ανθρώπων σε αγώνα, σπάζοντας κάθε έννοια συνόρου. Οι πολύγλωσσες δημοσιεύσεις προκηρύξεων ομάδων άμεσης δράσης, αναλυτικών κειμένων, γραμμάτων φυλακισμένων αγωνιστών διαδίδουν αντιλήψεις, πράξεις και εμπειρίες του διεθνούς πολέμου ενάντια στο σύστημα, μεταφέρουν το μήνυμα ότι μπορούμε να γκρεμίσουμε το υπάρχον. Υπ’ αυτό το σκεπτικό, η μπροσούρα «Χαρτογραφώντας τη Φωτιά» κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, σε Ελλάδα, Αγγλία, Χιλή και παραπέρα.

Μόλις ξεφυλλίσει κανείς το έντυπο, ευθύς αμέσως συνειδητοποιεί πως δε μοιράζονται όλα τα συντρόφια κάτι θέσφατα κοινό. Όλοι και όλες μιλάνε για τη λευτεριά, με όρους όμως που άλλοτε συγκρούονται κι άλλοτε συγκλίνουν μεταξύ τους: οι αναφορές κυμαίνονται απ’ τον ταξικό πόλεμο και τη δύναμη του προλεταριάτου μέχρι το μηδενισμό, τον αντικοινωνισμό κ.ά. Κι όλες οι φωνές αυτές δεν κοπιάζουν να μπουν απλά σε «διάλογο» μεταξύ τους, αλλά μάχονται υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες για ένα αυτόνομο δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ φυλακισμένων και διωκόμενων, που μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διαρκή ροή ενημέρωσης σχετικά με ιδιαιτερότητες αγώνων και δράσεων, γεγονότα και συνθήκες κράτησης σε κάθε κολαστήριο, επικείμενες δίκες κ.λπ., συμβάλλοντας στην κατάργηση των φυλακών και στο σχεδιασμό της αντεπίθεσης των συντρόφων που βρίσκονται εκτός των τειχών και αναλαμβάνουν τις μάχες τού τώρα.

Ας μην περιοριστεί λοιπόν η Μαύρη Διεθνής στα ράφια και στις βιβλιοθήκες. Ας αναζητήσει το αυθεντικό της νόημα έξω στο δρόμο, εκεί που γίνεται πράξη η αναρχική ανταρσία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εισαγωγικά κείμενα
Πώς δημιουργήθηκε το σκεπτικό των εκδόσεων «Μαύρη Διεθνής»
Λίγα λόγια για την έκδοση από τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ
Διεθνές κάλεσμα της ΣΠΦ/Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας προς τους φυλακισμένους αναρχικούς

Μέρος Πρώτο
Διεθνής αλληλεγγύη από φυλακισμένους συντρόφους, εξεγερσιακές ομάδες, εγχειρήματα αντιπληροφόρησης και αυτοοργανωμένα εκδοτικά εγχειρήματα

Μέρος Δεύτερο
Κείμενα αλληλεγγύης στη ΣΠΦ μετά την απόπειρα απόδρασης που πραγματοποίησαν κάποια από τα μέλη της και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος στις 12 Δεκέμβρη 2011

Μέρος Τρίτο
Παρουσίαση αυτοοργανωμένων διεθνών διαδικτυακών και εκδοτικών εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης

Μέρος Τέταρτο
Γράμματα των συντρόφων Eat και Billy, Luciano Pitronello, Mario López, Felicity Ryder, όπου αφιερώνεται η έκδοση
_

Υπενθυμίζουμε πως το e-mail επικοινωνίας με τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ άλλαξε: sinomosiapf@riseup.net

Σε λίγο καιρό, θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά το pdf της έκδοσης.
Για επικοινωνία με τη συνέλευση αλληλεγγύης και παραλαβή αντιτύπων: sal.spf@gmail.com

Διαβάστε επίσης:
«Για άλλη μια φορά στο στρατοδικείο του Κορυδαλλού…
για πάντα δίπλα στους συντρόφους μας
»

No Comments “Ελλάδα, Αγγλία, Χιλή: Νέα κυκλοφορία των εκδόσεων «Μαύρη Διεθνής»”