ΗΠΑ: Νέα προφυλάκιση αντιστεκόμενης στο Grand Jury του Σηάτλ

[vimeo]http://vimeo.com/51103273[/vimeo]

Η 24χρονη αναρχική Λη-Λυν Πλαντ κλητεύθηκε επανειλημμένα προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του ομοσπονδιακού μεγάλου σώματος ενόρκων (Federal Grand Jury). Και τις τρεις φορές που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, αρνήθηκε να καταδώσει άλλα πολιτικοποιημένα άτομα. Έτσι, στις 10 Οκτώβρη 2012 προφυλακίστηκε, κατηγορούμενη για πολιτική περιφρόνηση. Όταν οι ανθρωποφύλακες την άρπαξαν μέσα από τη δικαστική αίθουσα, εκείνη φώναξε προς τους αλληλέγγυους: «Σας αγαπάω όλους!»

Αυτήν τη στιγμή η Λη είναι έγκλειστη στο ομοσπονδιακό κέντρο κράτησης του Σήτακ στο Σηάτλ, όπου κρατούνται επίσης ο Ματ Ντουρέν (που επιτέλους μεταφέρθηκε απ’ την απομόνωση στο γενικό πληθυσμό της φυλακής) και η Κάθρην «Κτήο» Ολέζνικ.

Στο παραπάνω βίντεο, τις κρίσιμες ώρες λίγο πριν την προφυλάκισή της, η Λη-Λυν Πλαντ ανακοίνωνε για άλλη μια φορά δημόσια την πρόθεσή της ν’ αντισταθεί στο θεσμό της ρουφιανιάς. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη δήλωσή της, με τίτλο «Είμαστε φτιαγμένοι από στόφα αστεριών»:

Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόσο ευγνώμων είμαι προς όλους κι όλες που μας έχουν δείξει υποστήριξη κι αλληλεγγύη, ιδίως τους φίλους, συντρόφους και αγαπημένους μας. Θα το περάσουμε όλο αυτό μαζί. Ξέρω πως ακούγομαι σαν χαλασμένος δίσκος με το ακόλουθο αίσθημα, μα πιστεύω πως αξίζει να επαναληφθεί. Θέλουν να νιώσουμε απομονωμένοι, μόνοι και φοβισμένοι. Ξέρω πως, παρ’ ότι η Κτήο κρατείται ουσιαστικά σε καθεστώς απομόνωσης, δεν αισθάνεται μόνη. Ξέρω πως ο Ματ δεν αισθάνεται μόνος. Ξέρω πως κι εγώ δε θα νιώσω μόνη. Όταν προσπαθούν να ξεκοιλιάσουν ανελέητα ολόκληρες κοινότητες, εμείς δε διασκορπιζόμαστε, αλλά δυναμώνουμε, αναπτυσσόμαστε. Βλέπω αυτή την κρατική καταστολή ως εξής: Το κράτος θαρρεί πως είναι μια μαύρη τρύπα που μπορεί να καταστρέψει οτιδήποτε θελήσει. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο σαν αστρικό φυτώριο, όπου άθελά του δημιουργεί καινούργια, δυνατά αναρχικά άστρα.

Κλικάρετε στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρη τη δήλωση της Λη, μεταφρασμένη στα ελληνικά από το FNXVX.

Για αλληλογραφία με τους πολιτικούς κρατουμένους:

LeahLynn Plante #42611-086
Katherine Olejnik #42592-086
Matthew Kyle Duran #42565-086

FDC SeaTac, P.O. Box 13900
Seattle, WA 98198 (USA)

Προηγούμενη ενημέρωση εδώ
Διαρκής ενημέρωση στ’ αγγλικά: nopoliticalrepression, saynothing, supportresist, pugetsoundanarchists, freeleah

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η Λη αφέθηκε ελεύθερη στις 17 Οκτώβρη.
—βλ. εδώ