Μπουένος Άιρες: Μπαράζ συντονισμένων εμπρηστικών επιθέσεων από πυρήνες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας

Αναλάβαμε τον πόλεμο ενάντια στην εξουσία και σε όσους την εξασκούν όταν ο σύντροφος Μαουρίσιο Μοράλες [Mauricio Morales] έχασε τη ζωή του σε μία απόπειρα επίθεσης ενάντια στην μπατσαρία. Από τότε δεν έχουμε σταματήσει την επαναστατική μας δραστηριότητα, που σήμερα συνεχίζει να στεριώνει στα ριοπλατέζικα εδάφη.

Μέρα με τη μέρα, τοποθετούμαστε ως αναρχικοί –με τις αναπόφευκτες αντιφάσεις μας που προκύπτουν από τη συμβίωση με αυτήν τη σάπια κοινωνία– ώστε η αυριανή μέρα να μας βρει λεύτερους ανάμεσα σε λεύτερους, ή να μας βρει νεκρούς.

Αν οι δράσεις ενάντια σε κράτος και Κεφάλαιο δεν εξαπλωθούν, λίγο βοηθάει το σκοπό της γενικευμένης εξέγερσης το γεγονός ότι μια χούφτα τολμηρών σαμποτάρουν τα όργανα της κυριαρχίας με τα οποία τροφοδοτείται το σύστημα, γι’ αυτό κι εμείς στοχεύουμε στην εξάπλωση της ανατρεπτικής δράσης που κάνουμε πράξη, συνεχίζουμε τις επιθέσεις, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να θέτουμε προτάγματα…

Δε θα επιτρέψουμε στην αυτοκρατορία της μονοτονίας να μας εμποδίσει να υπάρχουμε, να αναπτυσσόμαστε, να συνωμοτούμε και να ανατρέπουμε. Τραβάμε μαχαίρι για να καταστρέψουμε την απάθεια και παθητικότητα που μας επιβάλλουν κράτος και Κεφάλαιο κάθε ώρα και στιγμή, γι’ αυτό εφορμούμε ενάντια σε ιδιοκτησίες τους, αυτοκίνητα, σπίτια, κέντρα διαχείρισης του εμπορεύματος, τράπεζες και στους δήμιούς τους. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να καναλιζάρουμε την αγωνία και θλίψη της μιζέριας μας. Με αυτόν τον τρόπο μεταφράζουμε τις ώρες του ψυχικού στριμώγματος που μας προκαλεί η δουλειά και η κατανάλωση. Γι’ αυτό αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως ατομικιστές, γιατί δεν περιμένουμε από την κοινωνία να καταλάβει πώς αισθανόμαστε, γιατί δεν περιμένουμε απ’ την ελευθεριακή πλατφόρμα να φανεί συνεπής στην ανάληψη της ευθύνης που συνεπάγεται το να αποκαλείται κανείς αναρχικός. Γι’ αυτό επεκτείνουμε τους κύκλους των συνωμοτών σαν ιό μες στον αιματηρό χείμαρρο της κοινωνίας. Γιατί θεωρούμε πως η προπαγάνδα της πράξης είναι η μοναδική πρακτική αληθινά ειλικρινής και ικανή να επιφέρει μια τοποθέτηση επαναστατική και ανταγωνιστική απέναντι στην κοινωνία του μεταβιομηχανικού καπιταλισμού.

Γι’ αυτό εφορμούμε, γιατί τούτες οι επιθέσεις είμαστε εμείς οι ίδιοι, κι είμαστε η ζωή που αντιπαρατίθεται στο θάνατο, γιατί είμαστε η γη και τ’ άστρα που σαν θύελλα σαρώνουν την τεχνολογία.

Με αυτόν τον τρόπο είμαστε πάντοτε διατεθειμένοι ν’ αναλάβουμε τα λάθη μας και να εγκαταλείψουμε κάθε υπερηφάνεια, έτσι ακονίζουμε τους σουγιάδες μας και σταδιακά την κόψη τους.

Πραγματώσαμε την επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας BBVA Banco Francés ως ένδειξη μίσους και αποστροφής για τη γειτονιά του Καμπαγίτο, γειτονιά μπουρζουάδικη και φασιστική πέρα για πέρα. Κι αποφασίσαμε να επιτεθούμε όντας μερικά μόλις μέτρα από το 11ο αστυνομικό τμήμα, ως ένδειξη της απαξίωσής μας για εκείνους που προστατεύουν τους φασίστες και τους πλουσίους.

Μνημονεύουμε τη Μαρία Λάουρα Ακόστα [María Laura Acosta] και τη Σεσίλια Χιντάλγκο [Cecilia Hidalgo], πρόσφατα δολοφονημένες μέσα στη φυλακή του ριοπλατέζικου καπιταλισμού, στην Εσέισα.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για μια δεκάδα εμπρηστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα πολυτελείας στις περιοχές Βίγια Ντεβότο, Βίγια ντελ Πάρκε, Νουνιές, Παλέρμο και Ρεκολέτα.

Μερικά μέτρα από τη γερμανική πρεσβεία, πυρπολήσαμε ένα αυτοκίνητο και ένα τζιπ πολυτελείας παρκαρισμένα στη γωνία της οδού Γκοροστιάγα με Βιγιανουέβα στη συνοικία Λας Κανίτας, σε αλληλεγγύη με το σύντροφο Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα [Gabriel Pombo Da Silva], καθώς και με τη Σόνια Σούντερ και τον Κρίστιαν Γκάουγκερ [Sonja Suder, Christian Gauger], ομήρους στη Γερμανία για δράσεις των Επαναστατικών Πυρήνων.

Την Κυριακή, 23 Σεπτέμβρη, μετά τις δύο τη νύχτα, ένα άτομο οπλισμένο με φωτιά προσέγγισε τον τομέα των ΑΤΜ της τράπεζας Banco Francés, στη συμβολή της λεωφόρου Ντίας Βελές και Ακόυτε, έχυσε βενζίνα και φρόντισε ώστε πέντε λεπτά αργότερα να πυρποληθούν τα τέσσερα ΑΤΜ και να καταστραφούν διάφορες βιτρίνες της τράπεζας.

Εντάσσουμε αυτήν τη δράση στο πλαίσιο του καλέσματος σε μέρες αγκιτάτσιας και προπαγάνδας για τους κρατουμένους του κοινωνικού πολέμου ανά τον κόσμο, από 21 έως 30 Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους που υπομένουν τ’ αντίποινα των αντιαναρχικών επιχειρήσεων σε Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία και Ελβετία, όπως επίσης σε Βολιβία και Ινδονησία.

Αλληλεγγύη στον Λουσιάνο Πιτρονέγιο, όμηρο του χιλιανού κράτους.
Αλληλεγγύη στον Μάριο Λόπες, αιχμάλωτο του μεξικανικού κράτους.

Στέλνουμε έναν εξεγερσιακό και συνένοχο χαιρετισμό στην Αντιπολιτισμική Φράξια του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης, προσκείμενη στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, καθώς και στους αναρχικούς και μηδενιστές που μάχονται ανά τον κόσμο μέχρι τέλους, παραμένοντας ακλόνητοι επί ποδός πολέμου.

Φίλοι της Γης
Πυρήνας Συνωμοτών για την Επέκταση του Χάους
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή