Πόρτλαντ, ΗΠΑ: Επίθεση σε υποκαταστήματα τραπεζών και αλυσίδας φαρμακείων σε αλληλεγγύη με την προφυλακισμένη Λη-Λυν Πλαντ και άλλους αντιστεκόμενους στο Grand Jury

Χθες, τη νύχτα της 11ης Οκτώβρη, καλέστηκε μια πορεία στους δρόμους του νοτιοανατολικού Πόρτλαντ, μόλις μία μέρα αφότου είχε φυλακιστεί από ομοσπονδιακές λέρες το τρίτο κατά σειρά συντρόφι στην ευρύτερη βορειοδυτική περιοχή, Πασίφικ Νόρθγουεστ, επειδή αντιστάθηκε στις κλητεύσεις της επιτροπής ενόρκων τους.

Το δικαστικό σώμα, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες και το κράτος ξέρουνε πολύ καλά ότι ο Ματ, η Κτήο και η Λη θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στον καταναγκασμό τους. Οι αδαείς αυτοί κρατικοί αξιωματούχοι έχουν καταφέρει να ζούνε σε μια χώρα της φαντασίας τους όπου η ριζοσπαστική αλληλεγγύη δεν υφίσταται…

Στη διάρκεια της πορείας μας σπάστηκαν τέσσερις τράπεζες· συγκεκριμένα, ρίξαμε πέτρες σε πολλές βιτρίνες μιας Umpqua Bank, χώσαμε μια μεγάλη μεταλλική καρέκλα στην πρόσοψη μιας Wells Fargo κι εκτοξεύσαμε κοτρόνια εναντίον μιας Chase και, τέλος, μιας US Bank.

Οι τράπεζες επενδύουν στη βιομηχανία των φυλακών και κερδοφορούν απ’ την ύπαρξή της, που χρησιμεύει για να καταστέλλει τις δραστηριότητές μας κατά του κράτους, κλείνοντας σε μπουντρούμια τα συντρόφια μας.

Επίσης, σπάστηκε ένα παράθυρο υποκαταστήματος της αλυσίδας φαρμακείων Walgreens. Τα τοπικά μίντια καταβρόχθισαν τις ψευδείς διαδόσεις της αστυνομίας, όπως ήτανε οι κατασκευασμένες φημολογίες πως πετάχτηκαν μπουκάλια εναντίον περαστικών σε παρακείμενες οδούς. Συνέβη μάλλον το αντίθετο, αφού οι περαστικοί και θαμώνες των μπαρ βάλθηκαν να μας επευφημούν και να φωνάζουν διάφορα συνθήματα, κι ακόμη αρκετοί ενώθηκαν μαζί μας, μιας και τους ενθαρρύναμε να μπούνε στην πορεία! Παρ’ ότι κάποιοι διαδηλωτές δεν κατανοούν το σκοπό των περιφρουρήσεων και μπλόκων, κανείς μας δε συνελήφθη όταν οι χοντροκέφαλοι μπάτσοι έσπασαν τελικά την πορεία – μολονότι, απ’ ό,τι λέγεται, ορισμένοι διαδηλωτές προσήχθησαν κι αφέθηκαν ύστερα από λίγο.

Σπάστε όλες τις φυλακές και τράπεζες, ανατρέψτε το κράτος!

Αλληλεγγύη σε όσους κι όσες είναι στα κελιά,
κι ιδίως στα κουίρ συντρόφια,
γιατί
εμείς, οι κουίρ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ με λύσσα!

Λευτεριά στη Λη, στον Ματ και στην Κτήο!

πηγή