Αργεντινή: Διεθνές Φεστιβάλ Αναρχικού Κινηματογράφου στο Μπουένος Άιρες

Η ιδέα για τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ κινηματογράφου γεννήθηκε μεταξύ αναρχικών συντρόφων με σκοπό να γίνει ένα σημείο συνάντησης, ανταλλαγής και συζήτησης επί οπτικοακουστικού υλικού που να ασκεί κριτική σε αυτή την πραγματικότητα την οποία επιδιώκουμε να καταστρέψουμε.

Κάνοντας αναπόφευκτα χρήση των τεχνολογιών του σύγχρονου κόσμου, θεωρούμε πως η οπτικοακουστική παραγωγή μπορεί να γίνει ένα ακόμη μέσο αγώνα με σκοπό να πληροφορήσει γύρω από θέματα που απαιτούν την παρέμβασή μας, να διαδώσει τους αγώνες για την αναρχία όπως εξελίσσονται σε όλο τον κόσμο και να καταγράψει τις καθημερινές σχέσεις εξουσίας, που κυριαρχούν τόσο στις ανθρώπινες σχέσεις, όσο και στη σχέση μας με τη Γη στο σύνολό της. Μπορούμε έτσι να εκθέσουμε τις πραγματικότητες εκείνες που αποκρύπτουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – τα μέσα που ασχολούνται αποκλειστικά με το να κοιμίζουν το νου και να χειραγωγούν τον κόσμο, ενώ μονοπωλούν ασφυκτικά την αναμετάδοση ειδήσεων κι οικειοποιούνται ακόμα και τον αέρα.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Αναρχικό Στέκι της Κονστιτουσιόν (Ateneo Anarquista de Constitución, Brasil 1551, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή) στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου 2013.

Προσκαλούμε όλα τα συντρόφια ή τις συλλογικότητες που δημιουργούν αντεξουσιαστικές παραγωγές να μας στείλουν το οπτικοακουστικό υλικό τους (ντοκιμαντέρ, βίντεο αρτ, ταινίες, φιλμ μικρού μήκους, κ.ά.) καθώς και συνοδευτικές προτάσεις μέχρι την 31η Δεκέμβρη 2012 μέσω ταχυδρομείου ή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής. Επίσης, για φυσική παρουσία σας στο φεστιβάλ, επικοινωνήστε μαζί μας μέχρι την 31η Δεκέμβρη 2012 προκειμένου να οργανώσουμε θέματα διαμονής, σίτισης κ.τ.λ.

σε ισπανικά / πορτογαλικά