Φλορεντία, Ιταλία – Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων: Ποιοι είναι πίσω απ’ τις πρόσφατες εμπρηστικές ενέργειες στην Τοσκάνη;

Σύμφωνα με αυτή την ανάρτηση, μια εμπρηστική επίθεση στο Μοντελούπο Φιορεντίνο στις 31.12.2012 ήταν τουλάχιστον η τέταρτη των περασμένων μηνών στην περιοχή της Τοσκάνης της Ιταλίας. Στις αρχές Οκτώβρη, το ALF εισήλθε σ’ ένα σφαγείο στο Κόλλε Βαλ ντ’Έλσα και σαμπόταρε το ηλεκτροδοτικό σύστημα και τον εξοπλισμό του. Ένα φορτηγό καταστράφηκε από εμπρησμό σε μία εταιρεία εμπορίας κρεάτων στο Τρόγκι στις 27 Οκτώβρη, και στις 24 Νοέμβρη το ALF πυρπόλησε ένα φορτηγό σ’ ένα σφαγείο στο Σαν Τζοβάννι Βαλντάρνο (Φλορεντία).

Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση με τίτλο «Ως προς τη σύλληψη δύο φασιστών για επιθέσεις με την υπογραφή του ALF» (10.1.2013), δύο άνδρες συνελήφθησαν κι άλλος ένας καταζητείται απ’ τις ιταλικές αρχές βάσει κατηγοριών που σχετίζονται με τους πρόσφατους εμπρησμούς ανά την Τοσκάνη, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας εμπρηστικής δράσης στο Μοντελούπο Φιορεντίνο. Ωστόσο, ορισμένοι ακτιβιστές της απελευθέρωσης των ζώων στην Ιταλία προειδοποίησαν πως οι συλληφθέντες, ιδίως ένας ονόματι Filippo Serlupi d’Ongran, είναι πιθανώς φασίστες που παρεισέφρησαν και οικειοποιήθηκαν πρακτικές του ALF. Ακολουθούν αποσπάσματα της ανακοίνωσης αυτής:

«Μεταδίδουμε την [καθεστωτική] είδηση αυτών των ημερών σχετικά με τη σύλληψη δύο ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς και την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος ενός τρίτου προσώπου, που κατηγορούνται για τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στην Τοσκάνη κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, η τελευταία εκ των οποίων υπήρξε η πυρπόληση οκτώ φορτηγών την 31η Δεκέμβρη που ανήκουν σε βιομηχανία γαλακτοκομικών του Μοντελούπο. Όλες οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορούνται αναλήφθηκαν και υπογράφηκαν με τα αρχικά ALF (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων). Ο πρώτος από τους τρεις υπόπτους, ο Φιλίππο Σερλούπι ντ’Ονγκράν, έχει παραδεχτεί την ευθύνη του για τους τέσσερις εμπρησμούς. Σε άρθρα εφημερίδων γίνεται αναφορά στη μαχητικότητά του στους χώρους της άκρας δεξιάς (…). Μια σύντομη αναζήτηση στο Διαδίκτυο μας παρείχε περαιτέρω πληροφορίες, όπως το προφίλ του στο φέισμπουκ, στο οποίο υπάρχουν φωτογραφίες που τον δείχνουν να περιβάλλεται από γυναίκες που εικονίζονται μονάχα σαν σεξουαλικά αντικείμενα. (…) Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση σχετικά με τις πολιτικές θέσεις των άλλων δύο υπόπτων, αλλά αν [πράγματι εμπλέκονται και] επέλεξαν να πραγματοποιήσουν δράσεις μ’ ένα πρόσωπο που ενστερνίζεται φιλοφασιστικές ιδεολογίες, τότε αυτή η επιλογή τουλάχιστον εγείρει αμφιβολίες και γι’ αυτούς. (…) Παρότι συμφωνούμε με τις δράσεις για τις οποίες κατηγορούνται, προφανώς δεν τρέφουμε κανένα ενδιαφέρον να στηρίξουμε ή να δώσουμε αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό το επεισόδιο θα πρέπει επίσης να χρησιμεύσει ως ευκαιρία για περαιτέρω προβληματισμό από την πλευρά αντισπισιστικών ατομικοτήτων και ομάδων για την εξεύρεση στρατηγικών ή την εμβάθυνση στο περιεχόμενό μας, έτσι ώστε να μην αφήνονται περιθώρια για αμφιβολίες και ασάφειες, προκειμένου να επιβεβαιώνεται, έτσι, το ελευθεριακό περιεχόμενο του αγώνα μας».