ΗΠΑ: Δήλωση αλληλεγγύης στις άμεσες δράσεις στο Σηάτλ και άρνησης υποχώρησης στο grand jury

«Παρ’ ότι πολλοί αναρχικοί είναι νομοταγείς, υπάρχει ένα ιστορικό στη Βορειοδυτική περιοχή με μερικούς αναρχικούς που έχουν συμμετοχή σε καταστροφή περιουσιών και άλλες εγκληματικές ενέργειες για να στηρίξουν τη φιλοσοφία τους…»
τσιτάτο ένορκης κατάθεσης ενός πράκτορα του FBI απ’ τον Οκτώβρη του 2012, που διέρρευσε στα καθεστωτικά μέσα σχεδόν ένα μήνα πριν την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος πέντε υπόπτων, οι οποίοι διώκονται μεταξύ άλλων για «βανδαλισμούς και ταραχές» κατά την 1η Μάη στο κέντρο του Σηάτλ
Η Κέρρυ Καννήν, αναρχική απ’ το Πόρτλαντ, κοινοποίησε την άρνησή της να συνεργαστεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο με το ομοσπονδιακό μεγάλο σώμα ενόρκων του Σηάτλ, που –τυπικά– διερευνά την επίθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο Νακαμούρα την Πρωτομαγιά του 2012. Κλητεύθηκε στις 14 Δεκέμβρη για να παρουσιαστεί στις 19 του ίδιου μήνα. Η νομική της υπεράσπιση ζήτησε νέα προθεσμία για τις 3 Γενάρη, όταν η Κέρρυ αρνήθηκε ακόμη και να πατήσει το πόδι της μες στην αίθουσα του grand jury. Έχει άλλωστε διαμηνύσει πως δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συνεργαστεί με τούτο ή με οποιοδήποτε άλλο κράτος, γιατί απλά αυτό θα σήμαινε πως θα ενίσχυε είτε τη δίωξη της ίδιας είτε κι άλλων ατόμων. Ιδού η δήλωσή της:

«Έχω κλητευθεί από το μεγάλο σώμα ενόρκων στο Σηάτλ, που διεξάγει έρευνες εις βάρος αναρχικών στη Βορειοδυτική περιοχή. Είχα κληθεί να καταθέσω στις 3 Γενάρη στις 9 το πρωί. Δεν παρουσιάστηκα ενώπιον του μεγάλου σώματος ενόρκων. Δε θα συνεργαστώ με αυτό το μεγάλο σώμα ενόρκων ούτε θα υποβοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο το κράτος στις προσπάθειές του να φυλακίσει ανθρώπους.

Στέκομαι πάγια σε αλληλεγγύη προς τις δράσεις που πραγματώθηκαν ενάντια στο ομοσπονδιακό δικαστικό μέγαρο Νακαμούρα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Πρωτομαγιάς, καθώς και προς όλες τις πράξεις που αναλαμβάνονται κατά του κράτους και του Κεφαλαίου με στόχευση μια πιο απελευθερωμένη κοινωνία.

Είμαι αλληλέγγυα των πέντε διωκόμενων της Πρωτομαγιάς, όπως και των Μάντυ, Ματ και Κτήο, και όλων όσων απάντησαν σθεναρά στην καταστολή. Να πω σε όλους κι όλες που μετέτρεψαν την αλληλεγγύη τους σε κάποια μορφή δράσης πως αποτελούν πηγή έμπνευσης και πρέπει να συνεχίσουν.

Δεν παραδινόμαστε ποτέ,
Kerry Cunneen»

Εν τω μεταξύ, από τα τέλη Δεκέμβρη του 2012 οι τρεις αιχμάλωτοι του grand jury, που προφυλακίστηκαν στο κέντρο κράτησης Σήτακ του Σηάτλ επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν στους ιεροεξεταστές τους, έχουν μεταφερθεί σε καθεστώς απομόνωσης χωρίς καμιά πρότερη αφορμή (σχετικό γράμμα της Κτήο, στ’ αγγλικά, εδώ).