Ρωσία: Έφοδος με μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Sberbank στη νότια Μόσχα

Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να στείλουμε έναν «πύρινο» χαιρετισμό σε όλα μας τ’ αδέρφια. Ατσάλινα λόγια δύναμης σε όσους κι όσες βρίσκονται στη φυλακή ή στην παρανομία. Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες συντρόφους μας, και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εκδικηθούμε για το χαμό τους.[1] Για τη λευτεριά σας και τη δικιά μας! Κανείς άλλος δε θα κερδίσει την ευτυχία μας, πέρα από μας τους ίδιους. Ταράξτε τα νερά![2] Θα τους ρίξουμε μεσοπέλαγα και θα τους φάνε τα ψάρια! Δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να εξηγούμε ή να αιτιολογούμε ό,τι κάνουμε. Κάθε μέρα η συνείδησή μας μας ωθεί να παραβούμε «το νόμο». Μόνο η χαρά της μάχης και της αντίστασης μας γεμίζει με το συναίσθημα της άχρονης ανυποταξίας. Θυμηθείτε το συναίσθημα λιγάκι, όλοι κι όλες εσείς που έχετε πετάξει μια μολότοφ ή χρησιμοποιήσει κάποιο όπλο, αλλά ύστερα ριζωθήκατε στη ρουτίνα κι αποσυρθήκατε απ’ την άμεση δράση. Θυμηθείτε το συναίσθημα λιγάκι, όλοι κι όλες εσείς που γυρεύατε ή νιώσατε αυτή την εμπειρία στα σωθικά σας, αλλά δε λέτε να το πάρετε απόφαση. Όλα είναι στο χέρι σας. Ναι, εσείς θα φωτίσετε το δρόμο που χαράσσετε με τις φωτιές σας.

Να μη βρει κανείς τα χνάρια και τ’ αποτυπώματά σας, μήτε μπάτσος μήτε σμήνη ολόκληρα από πυροσβέστες!

Σήμερα (Σάββατο, 19.1.2013) βγήκαμε στο δρόμο για ακόμα μία φορά. Μόλις σκοτείνιασε, μπροστά σε δεκάδες παθητικούς θεατές, επιτεθήκαμε εναντίον ενός κλειστού υποκαταστήματος του ταμιευτηρίου Sberbank στη νότια Mόσχα. Όσο οι περαστικοί μάς δείχνανε τον εκνευρισμό τους κι έκαναν ανόητες ερωτήσεις, εμείς σπάγαμε τη βιτρίνα. Κι όσο εμείς ρίχναμε το ένα χτύπημα μετά το άλλο και προχωρούσαμε τη δράση, εκείνοι που έπαιρναν απλώς μάτι άρχισαν να ζυγώνουν και να μας περικυκλώνουν. Μόλις ανοίξαμε μια καλή τρύπα για να περάσουμε τις μολότοφ, πετάξαμε αρκετά κοκτέιλ μέσα. Κανείς απ’ τους τίμιους καταθέτες και φορολογουμένους δεν είχε το σθένος να παρέμβει υπέρ της ιδιοκτησίας της τράπεζας. Το μόνο που καταφέρανε ήτανε να μαζέψουνε τους μπάτσους. Ύστερα από 15 λεπτά, πράγματι εμφανίστηκε περιπολικό με τη σειρήνα του να ουρλιάζει, μα οι μπάτσοι δεν είχανε κανέναν να συλλάβουν. Είχαμε ήδη γίνει καπνός μέσα απ’ το κοντινό πάρκο, μπήκαμε στην υπόγεια διάβαση του σταθμού Νοβογιασενέφσκι, απ’ όπου διαφύγαμε ασφαλείς και πήγαμε σπίτια μας.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Ρωσίας
FAI-IRF

[1] Αναφορά στη διαδήλωση μνήμης της 19ης Γενάρη, στην επέτειο του θανάτου της Αναστάζια Μπαμπούροβα και του Στανισλάφ Μαρκέλοφ, που δολοφονήθηκαν το 2009 από ναζιστικό τάγμα θανάτου.
[2] Αναφορά στα λόγια του προέδρου της Ρωσίας Πούτιν, που καλούσε την αντιπολίτευση «να φέρεται ήρεμα και να μην ταράζει τα νερά», απ’ όπου και ξεπήδησε ένα δημοφιλές σύνθημα.

πηγή

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (ΣΠΦ/FAI-IRF)