Μαδρίτη: Ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον καθεδρικό ναό Λα Αλμουδένα

Γαμιέται ανάποδα ο οίκος του θεού στη Μαδρίτη
(Πέμπτη, 7 Φλεβάρη, 13.00 η ώρα)

Δείχνουμε ότι τ’ αγιασμένα λημέρια σας είναι ευάλωτα. Τα θεμέλια της εξουσίας σας τρέμουν απ’ τα ιερόσυλα κιλά του δυναμίτη μας, που αποζητούν να διαρρήξουν την πολιτειακή σας ειρήνη, τη βασισμένη σε νεκρούς και στο χρόνιο εγκλεισμό ατόμων στη στενή. Αυτή είναι η εκδίκηση. Ξεπερνάμε το όριο του φόβου.

Ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης είναι ξεκάθαρος: να χτυπηθεί η βουρβονική μοναρχία και οι ιεροί της τόποι. Όλη της η μεγαλοσύνη είναι καρπός καταπίεσης, και θα είμαστε εμείς, οι καταπιεσμένοι, που θα την ξεκάνουμε μέσω της εξεγερσιακής επαναστατικής βίας. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της αναμονής του ερχομού των ιστορικών συνθηκών. Πιστεύουμε πως οι συνθήκες για επίθεση είναι πάντοτε ευνοϊκές όταν υπάρχει κράτος, Κεφάλαιο, πόσω μάλλον όταν υπάρχει μια σάπια φασιστική βασιλική οικογένεια. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν περιμένουμε. Πράττουμε.

Δεν έχουμε την εσφαλμένη ιδέα ότι μονάχα μέσω τέτοιου τύπου δράσεων θα κατορθώσουμε να καταστρέψουμε καθετί που μας καταπιέζει. Δεν αυταπατόμαστε. Δεν αυτοκολακευόμαστε. Αυτή εδώ είναι προπαγάνδα με την πράξη, η οποία υπάρχει περισσότερο από έναν αιώνα μεταξύ όσων στασιάζουν και συνωμοτούν κατά της εξουσίας. Είναι μια έκκληση σε πόλεμο δίχως όρια, χρησιμοποιώντας όλη μας τη φαντασία και ενέργεια, για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτόν το σάπιο κόσμο.

Φωτιά στα κάτεργα! Ζήτω η Αναρχία!

Εξεγερσιακό Κομάντο Ματέο Μορράλ

Σημείωση της μετάφρασης: Ο αναρχικός Ματέο Μορράλ [Mateo Morral] γεννήθηκε το 1880 στο Σαμπαντέλ, κοντά στη Βαρκελώνη. Στις 31 Μάη 1906 πραγματοποίησε απόπειρα εκτέλεσης του βασιλιά Αλφόνσο ΙΓ΄ κατά τη διάρκεια της τέλεσης γάμων του μονάρχη με τη Βικτωρία Ευγενία στη Μαδρίτη. Ενόσω η γαμήλια πομπή ήταν σε εξέλιξη, ο Μορράλ εκσφενδόνισε από το μπαλκόνι ενός κτηρίου επί της οδού Μαγιόρ βόμβα καμουφλαρισμένη σε μιαν ανθοδέσμη. Το βασιλικό ζεύγος γλίτωσε απ’ την απόπειρα, αλλά αρκετοί παρατρεχάμενοι της συνοδείας μαζί με άλογα έμειναν στον τόπο. Ο Μορράλ κατάφερε να διαφύγει και κατευθύνθηκε στην κοντινή κωμόπολη Τορρεχόν ντε Αρδόθ, όπου τον ρουφιάνεψαν χωρικοί. Όταν τον εντόπισαν οι χωροφύλακες της Γκουάρδια Θιβίλ, ο Μορράλ κατόρθωσε να εκτελέσει έναν από τους χωροφυλάκους, προσποιούμενος ότι παραδίδεται, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στρέφοντας το πιστόλι στο στήθος του. Ήταν 2 Ιούνη 1906.

No Comments “Μαδρίτη: Ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον καθεδρικό ναό Λα Αλμουδένα”