Κοΐμπρα, Πορτογαλία: Αντεξουσιαστικό και αντικαπιταλιστικό μπλοκ στη διαδήλωση της 2ας Μάρτη

Στις 2 Μάρτη 2013 θα συμμετάσχουμε στη διαδήλωση «Στον αγύριστο να πάει η Τρόικα – Ο λαός κάνει κουμάντο» με ένα αντεξουσιαστικό και αντικαπιταλιστικό μπλοκ, για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε εδώ και δεν τα παρατάμε, και για να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια σ’ αυτό το σύστημα που μας καταπιέζει και μας σπρώχνει στη μιζέρια.

Αυτή την περίοδο, όπου δυναμώνουν οι φασιστικές ομάδες και επιθέσεις παράλληλα με την άκρως ανησυχητική στάση και δράση ενός κράτους όλο και πιο εξουσιαστικού και κατασταλτικού, ας κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούμε μπροστά στις καταπιεστικές συνθήκες. Αυτή την περίοδο, όπου στ’ όνομα μιας κρίσης προκατασκευασμένης από τα καπιταλιστικά συμφέροντα, η λιτότητα πλήττει κάθε πτυχή της ζωής μας, δεν πρόκειται να αμβλύνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον καπιταλισμό, ο οποίος δε διστάζει να μας καταστρέψει τη ζωή.

Απέναντι λοιπόν στον καπιταλισμό, στην αποικιοκρατία, στην πατριαρχία, στην εξατομίκευση, στην ανταγωνιστικότητα, στο κέρδος και στον καταναλωτισμό, προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την αυτονομία. Παρομοίως, απέναντι στην κάθετη οργάνωση, στις εξουσιαστικές λογικές, στις διακρίσεις και στην καταπίεση, προτάσσουμε την ελευθερία, την οριζοντιότητα, τη συνειδητή ένταξη, την ανυπακοή και την άμεση δράση.

Απορρίπτουμε την απόλυση της κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών ως πιθανή λύση, γιατί καμιά κυβέρνηση δε θα επιλύσει τα προβλήματά μας!

Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

πηγή