Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία, στο πλαίσιο του Μαύρου Φλεβάρη

Λευτεριά στους κρατουμένους του Κεφαλαίου! Εκδίκηση!
Για την εξέγερση στην Ελλάδα και στον κόσμο όλο!

Παρασκευή, 22 Φλεβάρη 2013

Στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας αλληλεγγύης στον αντεξουσιαστικό αγώνα που διεξάγεται στα εδάφη της ελληνικής επικράτειας, καλέσαμε μια διαδήλωση μπροστά στην ελληνική πρεσβεία στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ως χειρονομία συνενοχής με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που εδώ και χρόνια μάχονται για να ανατρέψουν αυτό το καθεστώς μιζέριας.

Την τελευταία περίοδο, οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους και ομάδες φασιστών έχουν οξύνει τις μόνιμες επιθέσεις εναντίον αναρχικών και αντικαπιταλιστών. Η εκκένωση αυτόνομων κοινωνικών χώρων, η σύλληψη των συμμετεχόντων σε αυτούς, η δίωξη και ο εγκλεισμός συντρόφων για δράσεις σαμποτάζ και απαλλοτρίωσης, καθώς και η καταστολή ενάντια σε όποιον/-α υιοθετεί μια ενεργή στάση αγώνα, αποτελούν τμήμα ενός κύματος καταστολής ενός συστήματος κυριαρχίας, το οποίο δεν επιτρέπει την αμφισβήτησή του.

Κατανοούμε ότι αυτά τα κατασταλτικά γεγονότα δεν είναι μεμονωμένα, ούτε εντάσσονται μονάχα σε ένα ειδικό πλαίσιο, αλλά ότι επαναλαμβάνονται σε κάθε τόπο όπου υπάρχει σύγκρουση με την κρατική εξουσία. Μια συνταγή που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, με στόχο τη διατήρηση των σχέσεων κυριαρχίας και εκμετάλλευσης.

Από πλευράς μας, δικαιώνουμε τον αντεξουσιαστικό αγώνα και τις μεθόδους του βαδίζοντας προς τη ρήξη με αυτή την πνιγηρή πραγματικότητα που επίσης βιώνουμε εδώ πέρα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάμε όσους βρίσκονται αυτήν τη στιγμή φυλακισμένοι ή διώκονται.

Ακολουθεί η προκήρυξη που διαβάστηκε στην ελληνική πρεσβεία:

Ερχόμαστε άλλη μια φορά στην ελληνική πρεσβεία, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους έγκλειστους συντρόφους που αγωνίζονται ενάντια στο Κεφάλαιο. Η καταστολή εναντίον των αναρχικών είναι το τρέχον νόμισμα των καιρών μας. Δεκάδες είναι οι σύντροφοι που βρίσκονται φυλακισμένοι, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε όσους επιδιώκουν να φρενάρουν αυτό το καταπιεστικό σύστημα και σε κείνους που κατέχουν την εξουσία.

Αυτή την περίοδο ο φασισμός επελαύνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, και ιδίως στην Ελλάδα, όπου το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά. Με αυτό το παράδειγμα, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι, όποιος και να κυβερνά, η καταστολή θα είναι πάντα η ίδια. Η δημοκρατία, όπως ακριβώς και η χούντα είναι οι καλύτερες φωλιές για την εκκόλαψη μελλοντικών φασιστών.

Σήμερα η καταστολή δεν περιορίζεται μονάχα ενάντια στους αναρχικούς στην Ελλάδα, αλλά κατευθύνεται επίσης εναντίον των οργανώσεων του αποκαλούμενου λαϊκού κινήματος. Με αυτόν τον τρόπο, καταστέλλονται οι φοιτητές, τα συνδικάτα άμεσης δράσης, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και το καταληψιακό κίνημα στην Ελλάδα, που παρά τη βαριά καταστολή στην οποία υπόκειται, συνεχίζει να ανθεί μέρα με τη μέρα.

Η νόρμα των κυβερνήσεων είναι η καταστολή, και δε χωράνε διαχωρισμοί ανάμεσα σε μια κυβέρνηση της αριστεράς ή της δεξιάς. Στην Αργεντινή, καταστέλλονται όσοι μπουκάρουν μαζικά και σηκώνουν πράγματα από τα σουπερμάρκετ. Στην Ουρουγουάη της αριστεράς του διευρυμένου μετώπου, φυλακίζονται όλα τα άτομα που αντιτίθενται στα συμφέροντα της κυβέρνησης. Στη Βραζιλία, χιλιάδες είναι όσοι εξώνονται από τις φαβέλες εν όψει της Ολυμπιάδας. Στο Περού δολοφονούνται οι κάτοικοι της περιοχής της Καχαμάρκα, που αντιστέκονται στα εξορυκτικά πλάνα για τα μεταλλεία χρυσού Conga. Στη Βολιβία καταστέλλεται το πρόσφατα γεννημένο άτυπο αναρχικό κίνημα, ενώ στο Μεξικό εφευρίσκονται πολιτικά-μιντιακά σενάρια όπου αναρχικοί σύντροφοι κατηγορούνται ως τρομοκράτες. Στη Χιλή, από τη μια πλευρά, επεκτείνεται η καταστολή ενάντια στους αναρχικούς, κι από την άλλη πλευρά, διαχέεται επίσης η επίθεση στις δομές του Κεφαλαίου και της καταστολής.

Είναι γι’ αυτούς τους λόγους που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να δείξουμε εκ νέου την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους συντρόφους, αυτές τις εξεγερμένες καρδιές που εφορμούν εναντίον των δομών του Κεφαλαίου, και σε όσους αντιμάχονται τις εκκενώσεις των κατειλημμένων χώρων κατά μέτωπο.

Κανένας φυλακισμένος σύντροφος να μην ξεχαστεί, κάθε φυγόδικος σύντροφος να δικαιωθεί ως εραστής της λευτεριάς, και κάθε κατάληψη να είναι μια εστία αλληλεγγύης και δράσης ενάντια σε αυτόν τον κάλπικο κόσμο.

Ζήτω η αντίσταση στην Ελλάδα
Ενεργή αλληλεγγύη στους έγκλειστους αναρχικούς συντρόφους
Κόντρα στην καταστολή, αλληλεγγύη και δράση

Το μπλογκ της καμπάνιας fightnow.noblogs.org