Ιταλία: Απαγγελία νέας δίωξης εις βάρος της Άννα Μπενιαμίνο και των προφυλακισμένων Αλφρέντο Κόσπιτο και Νικόλα Γκάι

Σήμερα το πρωί, 7 Μαρτίου 2013, τέσσερις τραμπούκοι των ROS και Digos της Γένοβας μου επέδωσαν ένταλμα έρευνας σύμφωνα με «το άρθρο 270bis του κώδικα ποινικής δικονομίας (συμμετοχή σε οργάνωση που προτίθετο να τελέσει πράξεις βίας κατά προσώπων, όπως ο Ρομπέρτο Αντινόλφι, και κατά θεσμών με σκοπό την τρομοκρατία και την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης)», χώρια από την κατηγορία της μεταφοράς πυροβόλων όπλων σε δημόσιο ή υπαίθριο χώρο (επικυρωμένη ήδη από τον Ιανουάριο του 2013).

Σε αυτήν τη νέα ανακριτική διαδικασία, έχουμε τεθεί υπό έρευνα ο Αλφρέντο, ο Νικόλα και εγώ. Ταυτόχρονα, κοινοποιήθηκε η κατάσχεση των πυροβόλων όπλων που ανήκουν στον πατέρα του Νικόλα, τα οποία φέρουν νόμιμη άδεια κατοχής και έχουν ήδη προσκομιστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ερευνών.

Η ανακριτική ακροβασία έχει ως εξής: στο πλαίσιο της αποδεικτικής διαδικασίας επιβεβαιώθηκε ότι σε δύο κράνη που κατασχέθηκαν απ’ το σπίτι του Νικόλα υπήρχαν ίχνη πυρίτιδας μη συμβατά με τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στον τραυματισμό του Αντινόλφι, και τα ίχνη αυτά προϋποθέτουν ότι τα ίδια κράνη χρησιμοποιήθηκαν με την κατοχή άλλων όπλων, δηλαδή εκείνων που βρίσκονταν στη διαθεσιμότητα του πατέρα του Νικόλα, τα οποία θ’ αποτελέσουν τώρα αντικείμενο της διενέργειας νέας πραγματογνωμοσύνης.

Η μετάφραση αυτού του ισχυρισμού: μιας και οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης ήτανε αρνητικές, μιας και εξακολουθώ να ενημερώνω για την εν εξελίξει κατασταλτική κατάσταση και να εκφράζω την αλληλεγγύη μου στους συντρόφους στη φυλακή της Αλεσσάντρια και αλλού, και δεδομένου ότι η ποινική διαδικασία βάσει του άρθρου 280 (επίθεση κατά προσώπου με πρόθεση τρομοκρατίας) εναντίον του Νικόλα και του Αλφρέντο κοντεύει να κλείσει λόγω του τερματισμού της έρευνας, ώστε θα έπρεπε επιτέλους να μου επιτραπούν τα επισκεπτήρια με τον Αλφρέντο, ήρθε πάνω στην ώρα η τελευταία αυτή μορφή πίεσης απ’ την εισαγγελία της Γένοβας.

Εάν αποπειρώνται να σπάσουν την αλληλεγγύη μεταξύ μας, ας ξέρουνε ότι δε θα το πετύχουν, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Αλληλεγγύη στον Αλφρέντο, στον Νικόλα και σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους, στην Ιταλία και οπουδήποτε αλλού…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.
Anna Beniamino

Για επικοινωνία στα ιταλικά: nidieunimaitres@gmail.com

πηγή