Ιταλία: Κάλεσμα αναρχικών για συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές της Φερράρα

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ

Το πρωί της 13ης Ιούνη 2012 καραμπινιέροι της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων ROS διεξήγαγαν τη λεγόμενη «επιχείρηση ευτολμία» (Ardire), εκτελώντας εντάλματα σύλληψης εναντίον δέκα συντρόφων για «σύσταση ανατρεπτικής οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία».

Δύο εξ αυτών, ο Μάρκο Καμένις και ο Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, βρίσκονται εκτός Ιταλίας, κι είναι ήδη φυλακισμένοι εδώ και πολλά χρόνια. Στην Ιταλία, τα συντρόφια που προφυλακίστηκαν αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες συμμετοχής στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία και διάπραξης αρκετών επιθέσεων μέσω αποστολής παγιδευμένων δεμάτων σε διαφόρους υπαιτίους της κυριαρχίας.

Από τους συλληφθέντες της επιχείρησης Αρντίρε, έξι παραμένουν ακόμα σε προφυλάκιση, με τις δύο αναρχικές Ελίζα Ντι Μπερνάρντο και Τζιούλια Μαρτσιάλε να βρίσκονται προφυλακισμένες αυτήν τη στιγμή στις γυναικείες φυλακές Ρεμπίμπια της Ρώμης. Οι δύο άλλες συντρόφισσες που είχαν συλληφθεί, η Κάτια Ντι Στέφανο και η Πάολα Ιότζι, τέθηκαν εκτός προφυλάκισης πρόσφατα, με όλους τους συνεπαγόμενους περιοριστικούς όρους.

Στις 14 Σεπτέμβρη 2012 άλλοι δύο σύντροφοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν, κατηγορούμενοι πως είναι οι δράστες των πυροβολισμών κατά του Ρομπέρτο Αντινόλφι, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Ansaldo Nucleare.

Μεταξύ της 6ης και της 9ης Μάρτη 2013, ύστερα από αρκετούς μήνες εγκλεισμού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ανδρικών φυλακών στην Αλεσσάντρια, έγιναν μεταγωγές των τεσσάρων κρατουμένων της επιχείρησης Αρντίρε, δηλαδή του Στέφανο Φόσκο, του Σέρτζιο Στεφάνι, του Αλεσσάντρο Σεττεπάνι και του Τζουζέππε (Πέππε) Λο Τούρκο, όπως και των δύο κρατουμένων της υπόθεσης Αντινόλφι, δηλαδή του Αλφρέντο Κόσπιτο και του Νικόλα Γκάι. Και οι έξι αυτοί σύντροφοι μεταφέρθηκαν στις φυλακές της Φερράρα, όπου μόλις πρόσφατα εγκαινιάστηκε μια πτέρυγα υψηλής ασφαλείας, στην οποία τους έχουν όλους περιορίσει.

Στο μεταξύ, πρέπει να τονιστεί πως ο Σέρτζιο Στεφάνι συνεχίζει την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 29 Γενάρη, διεκδικώντας επισκεπτήρια με τη σύντροφό του Κάτια.

Αμέσως μετά τις μεταγωγές αυτές, αναρχικοί αλληλέγγυοι κάλεσαν σε διαδήλωση το Σάββατο, 23 Μάρτη, και ώρα 12.00 έξω από τις ανδρικές φυλακές της Φερράρα (C.C. Via Arginone 327, IT-44122 Ferrara), τονίζοντας πως: «είναι προτεραιότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους κι όλες που έχουν απαχθεί από το κράτος, αλλά και να αναδείξουμε την επαναστατική μας συνενοχή. Τρομοκράτης είναι το κράτος».

Εδώ υπάρχει ανανεωμένη λίστα διευθύνσεων φυλακισμένων συντρόφων στην Ιταλία.

No Comments “Ιταλία: Κάλεσμα αναρχικών για συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές της Φερράρα”