Αγρίνιο: Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη Apertus

Οι καταλήψεις είναι κομμάτι των κοινωνικών ταξικών αντιστάσεων

Αργά το βράδυ προς ξημερώματα της 21ης Απριλίου κάποιοι νοσταλγοί και ιδεολογικοί απόγονοι του χουντικού συρφετού πραγματοποίησαν επίθεση στο χώρο της κατάληψης Apertus στο Αγρίνιο. Προξένησαν φθορές στην εξωτερική και στην εσωτερική πόρτα του χώρου, και συνέχισαν τους τραμπουκισμούς τους σε μικρή παρέα νεολαίων στην πλατεία Δημάδη, όπου πέταξαν και φέιγ βολάν υμνώντας την 21η Απριλίου.

Οι απόγονοι των ντόπιων ταγματασφαλιτών συνεχίζουν τις πρακτικές των προγόνων τους με το να κυνηγούν, να στοχοποιούν και να επιτίθενται σε ανθρώπους και χώρους που προασπίζονται την ελευθερία σε μια εποχή ολοκληρωτισμού.

Οι επιθέσεις που έχει δεχθεί ο χώρος της κατάληψης τον τελευταίο χρόνο από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς (μηνύσεις, επιθέσεις φασιστών) αποσκοπεί στην ποινικοποίηση και τρομοκράτηση ενός ολόκληρου κομματιού κόσμου που αγωνίζεται. Του κόσμου αυτού που κατεβαίνει στο δρόμο και στις απεργίες αντιδρώντας έτσι στα μνημόνια και στην ντόπια και ξένη τρόικα, του κόσμου που βρίσκεται απέναντι στα ντόπια και ξένα αφεντικά που με αφορμή την κρίση έχουν στήσει γλέντι πάνω στο πτώμα του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας. Του κόσμου που αντιστέκεται στο φασισμό και στο ρατσισμό και στέκεται αλληλέγγυος στους μετανάστες, που αντιδρά στο σύγχρονό ολοκληρωτικό καθεστώς με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τα πογκρόμ κατά των οροθετικών, των τοξικοεξαρτημένων και των αστέγων. Του κόσμου που διεκδικεί τη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία) για όλους και αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Τα χτυπήματά τους ούτε μας τρομάζουν ούτε μας τρομοκρατούν.

Μας οπλίζουν με περισσότερη ορμή για αγώνα.

ΥΓ. Φαίνεται ότι η τοπική οργάνωση της χρυσής αυγής μετά το φιάσκο της μεγάλης συγκέντρωσης που ήθελε να πραγματοποιήσει στην πόλη του Αγρινίου στις 14 Απρίλη, αλλά δεν κατάφερε μετά τη γενική κατακραυγή της αγρινιώτικης κοινωνίας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανυψώσει το ηθικό των μικρόψυχων οπαδών της διοργανώνοντας (με τη στήριξη κι ενίσχυση από το γνωστό περιφερόμενο θίασο της χρυσής αυγής από άλλους νομούς και τις πλάτες της αστυνομίας) επιθέσεις σε πόρτες αυτοδιαχειριζόμενων χώρων (όταν μάλιστα αυτοί είναι κλειστοί και χωρίς κόσμο) και εφόδους σε άδειες πλατείες.

Κατάληψη Apertus, Αγρίνιο, 21.4.2013
apertus.squat.gr

No Comments “Αγρίνιο: Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη Apertus”