Βαρκελώνη: Απελευθέρωση 29 κουνελιών από κτηνοτροφική μονάδα

Τη νύχτα της 13ης Απριλίου 2013 ακτιβιστές του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων ανοίξαμε κλουβιά χωρητικότητας τριάντα περίπου κουνελιών, τα οποία επρόκειτο να δολοφονηθούν πολύ σύντομα.

Η αρχική πρόθεση ήταν να βγάλουμε πολύ περισσότερα, αλλά όταν φτάσαμε είδαμε ότι εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους και βάρους τους δεν μπορούσαμε να απελευθερώσουμε όσα σκεφτόμαστε, έτσι καταβάλαμε γερή προσπάθεια ώστε να μεταφέρουμε στα σακίδιά μας τους νέους και κατατρομαγμένους φίλους μας.

Όποιος μπόρεσε ν’ αντικρίσει τα τρομοκρατημένα μάτια ενός ζώου σε κλουβί και στη συνέχεια να αισθανθεί την καρδιά του να χτυπά δίπλα στη δική του τη στιγμή της απελευθέρωσής του, ξέρει ακριβώς το νόημα της Απελευθέρωσης των Ζώων.

Αφότου τα είδαμε έγκλειστα σε μικρά κλουβιά χωρίς χώμα, και αργότερα παρατηρήσαμε πώς πατούν και νιώθουν στην άγρια φύση, ξέρουμε ότι όσο έχουμε δύναμη δε θα σταματήσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την Ολική Απελευθέρωση.

Δε θα ζητήσουμε μεγαλύτερα ή πιο άνετα κλουβιά. Δε θα ζητήσουμε να «βελτιώσουν» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα βασανίζουν στα πειράματα. Δε θα ζητήσουμε, όταν τα σκοτώνουν, να το κάνουν με πιο «ανθρώπινους» τρόπους… Τίποτα απ’ αυτά δε θα είναι ποτέ αρκετό.

Το ξέρουμε πλέον καλά ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να γίνουν ευνοϊκές οι κοινωνικές συνθήκες ή να συμπλεύσουν μαζί μας, και δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε από τους εκμεταλλευτές. Αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν, αλλά ούτε και εμείς! Θα είμαστε πάντοτε εκεί, και θα βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να τους κάνουμε το βίο αβίωτο.

Κείνη τη νύχτα 29 κουνέλια γνώρισαν για πρώτη φορά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στο ύπαιθρο, και αυτό μας έκανε να αισθανθούμε και εμείς ελεύθεροι/-ες. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομμύρια ζώα κλεισμένα σε κλουβιά, και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα βγάλουμε όλα μεμιάς από ’κεί μέσα. Παρ’ όλα αυτά, ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ!

Ως ομάδα, θέλουμε επίσης να πούμε δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι επιδιώκουμε τη συνολική απελευθέρωση. Και το άλλο είναι ότι αγωνιζόμαστε όσο μπορούμε για να το πετύχουμε, αλλά δεν πρόκειται εξαιτίας αυτού να νταλαβεριστούμε με φασιστικά καθάρματα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Δε θέλουμε να έχουμε σχέση με φασισταριά, κι ας χρησιμοποιούν ό,τι όνομα ή αρχικά τους καπνίσει· εμείς θα τους θεωρούμε πάντα εχθρούς μας. Σύμφωνα με τη δική μας θεώρηση, αποτελούν μέρος της συστηματικής κυριαρχίας που αρρωσταίνει αυτόν τον πλανήτη. Και επαναλαμβάνουμε, ποτέ δε θ’ αποδεχτούμε ή θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να συγχέονται με αυτά τα σκουπίδια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Θέλουμε να στείλουμε ένα χαιρετισμό λευτεριάς στην κρατούμενη Noelia Cotelo, που τους τελευταίους μήνες υφίσταται σε ανησυχητικό βαθμό τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις ενός συστήματος βασισμένου στην εκμετάλλευση, στην εξαπάτηση και στη δολοφονία…

Νοέλια, το βράδυ της 13ης Απρίλη ήσουνα στη σκέψη και στις καρδιές εκείνων που πραγματώσαμε αυτή την απελευθέρωση. Δεν έχει σημασία αν είσαι βέγκαν ή όχι, αν ασπάζεσαι τις πράξεις μας ή δε σε νοιάζουν καν. Όπως και να ’χει. Αυτή η νύχτα ήταν για σένα. ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων – Πυρήνας Κοντάμα

πηγή

No Comments “Βαρκελώνη: Απελευθέρωση 29 κουνελιών από κτηνοτροφική μονάδα”