Βέρνη, Ελβετία: Συγκρούσεις μετά από γιορτή δρόμου και αντίστασης

Κατάληψη αντί για κτήση

Η τρίτη ετήσια γιορτή δρόμου και αντίστασης Tanz Dich Frei («απελευθερώσου χορεύοντας»), που έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Μάη στην πόλη της Βέρνης, κατέληξε σε εκτεταμένης κλίμακας συγκρούσεις ανάμεσα σε κουκουλωμένους μαχητές δρόμου και στις δυνάμεις της τάξης.

Χιλιάδες ανθρώπων πορεύτηκαν χορεύοντας προς το τοπικό κοινοβούλιο, όπου και ξέσπασαν οι ταραχές. Εξαγριωμένοι νεολαίοι επιτέθηκαν σε περισσότερα από 70 εμπορικά καταστήματα και ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τους μπάτσους, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, μπουκάλια, πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα.

Τα γουρούνια λένε ότι συνέλαβαν περισσότερα από 60 άτομα, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω νέα σχετικά με την κατάσταση των συλληφθέντων ή τις κατηγορίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Αν έχετε ενημερώσεις από το δρόμο, συνεισφέρετε περισσότερες πληροφορίες.

Η φαινομενική κοινωνική ειρήνη των ελβετικών μητροπόλεων έγινε θρύψαλα. Αλληλεγγύη σε όσους κι όσες δεν σκύβουν το κεφάλι, και τολμούν να αντεπιτίθενται ακόμα και μες στην κοιλιά του κτήνους!

Σχετικά άρθρα στα γαλλικά/Περισσότερες φωτογραφίες: 1, 2