Χιλή: Γράμμα του αιχμάλωτου αντάρτη Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες προς τους πολεμιστές των οδομαχιών

Ας ζεστάνουμε τούτο το χειμώνα με τη φωτιά που θα σπείρουν οι μολότοφ μας, πυρπολώντας κάθε σύμβολο της εξουσίας, τσακίζοντας όσους μας καταπιέζουν, απελευθερώνοντας το μίσος μας ενάντια στην κυρίαρχη τάξη, εισβάλλοντας στα εδάφη της μπουρζουαζίας, αποτεφρώνοντας τα υπάρχοντά της και προωθώντας έτσι την ανταρσία κόντρα στην αναποφασιστικότητα. Ζήτω όσοι κι όσες μάχονται!

Η δράση μας πρέπει να συνιστά επίθεση ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και κυριαρχίας, ενάντια σε κάθε καταφύγιο της εξουσίας, σαμποτάζ κόντρα στην ειρήνη των πλουσίων.

Ενεργώντας πάντα με θράσος και στα ξαφνικά, χωρίς να αφήνουμε κανένα ίχνος πίσω μας, ώστε να μη διευκολύνουμε τον αντίπαλο. Αγωνιζόμαστε κόντρα στην ολιγαρχική κυριαρχία, πράττοντας έτσι ώστε η αλληλεγγύη και η ισότητα να υπερισχύσουν των προνομίων, των εγωισμών και της αδικίας, γι’ αυτό και πραγματώνουμε τις δράσεις μας με χέρια στιβαρά, συνείδηση και πεποίθηση ακλόνητη, κι είναι ευθύνη του καθένα μας η εκπλήρωση του στόχου κάθε ενέργειας. Είμαστε μαχητές σε έναν άνισο πόλεμο, γι’ αυτό και οφείλουμε να είμαστε εύστοχοι και θρασείς.

Καμιά αγάπη δεν τρέφουμε για τις «ανέσεις» που μας προσφέρει το σύστημα, αδιαφορούμε για τους νόμους και τους κανόνες του, αφού γνωρίζουμε ότι μόνο με αποτελεσματικό και διαρκή αγώνα θα κατορθώσουμε να απαλλαγούμε από το ζυγό που μας φόρεσε η προνομιούχα τάξη για να μας υποτάξει, από τον εγωισμό και την καρμιριά του καμπόσου φραγκάτου αλλά και κάθε μορφή εξουσίας. Μαχόμαστε για τη συνολική απελευθέρωση, και είμαστε έτοιμοι για όλα προκειμένου να χειραφετηθούμε.

Όσοι κι όσες διαλέγουμε αυτόν το ρου της μάχης γνωρίζουμε ότι η διαδρομή δεν είναι εύκολη, κι ότι πολλές φορές κοστίζει ακριβά, με παρανομία, φυλακή ή θάνατο, κι είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο με πλήρη συνείδηση, λογαριάζοντας ότι θα έχουμε την αλληλεγγύη των δικών μας αν χρειαστεί να πληρωθεί αυτό το κόστος. Είναι ζωτικής σημασίας να μην αφήσουμε κανέναν αγωνιστή να νιώσει μόνος άμα καταλήξει στη φυλακή, αφού είναι τότε που πρέπει να υπάρξει έμπρακτη στήριξη, για να δει και να καταλάβει ο εχθρός ότι ο γαλαξίας των μαχητών είναι παρών παντού.

Μια συνωμοτική αγκαλιά συνενοχής με κάθε μαχητή σε όλο τον ντουνιά.

Να καταστρέψουμε το κατεστημένο και τη βίαιη ειρήνη των πλουσίων
Όσο υπάρχει μιζέρια, θα υπάρχει εξέγερση
Να καταστρέψουμε την κοινωνία-φυλακή

Ανυπότακτα,
José Miguel Sánchez Jiménez

Φυλακή εξόντωσης Colina II, 4η πτέρυγα.