Μαδρίτη: Αντικατασταλτική συγκέντρωση στις 2 Ιούνη

Κυριακή 2/6 στις 12:00 στην πλατεία Τίρσο ντε Μολίνα

Στις 15 Μάη η αστυνομία μπούκαρε και λεηλάτησε το Ελευθεριακό Αθήναιο στη βαρκελωνέζικη περιοχή του Σαμπαντέλ, χώρο συνεύρεσης της CNT, των συνελεύσεων του 15Μ και άλλων συλλογικοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο συνελήφθη ένας ελευθεριακός σύντροφος και στη συνέχεια τέσσερα ακόμα συντρόφια, όλα τους κατηγορούμενα για «τρομοκρατία». Αυτήν τη στιγμή τα συντρόφια βρίσκονται αιχμάλωτα στις φυλακές της περιφέρειας της Μαδρίτης, προφυλακισμένα σε καθεστώς απομόνωσης FIES-3.

Όλο δαύτο αποτελεί τμήμα μιας κατασταλτικής κλιμάκωσης που βιώνουμε καθημερινά, τόσο εναντίον του αναρχικού κινήματος, όσο και εναντίον των υπόλοιπων κοινωνικών αγώνων: με πρόστιμα, βασανισμούς στις φυλακές και στα αστυνομικά τμήματα, και σπρώχνοντάς μας στην αυτοκτονία.

Το κράτος καταλαβαίνει ότι χρειάζεται να θωρακιστεί περισσότερο μπροστά στην κοινωνική ένταση που αυξάνεται μέρα με τη μέρα, και το κάνει αυξάνοντας την αστυνομική παρουσία στους δρόμους, σκληραίνοντας τις καταδικαστικές ποινές, και αυξάνοντας κατά 20% τις δαπάνες αστυνόμευσης.

Με προφάσεις όπως αυτή του «κοινωνικού συναγερμού» ή της «εξύμνησης της τρομοκρατίας», συνοδευόμενες από σκευωρίες και γελοία αποδεικτικά στοιχεία (όπως σχόλια στο Facebook), αποδίδουν εξωφρενικές κατηγορίες εναντίον όσων αμφισβητούν την καθεστηκυία τάξη.

Αν για αυτούς ο αγώνας, η αξιοπρέπεια, η αλληλοβοήθεια, η δικαιοσύνη και η ισότητα συνιστούν τρομοκρατία, τότε ναι, είμαστε τρομοκράτες. Αντίθετα, για εμάς, τρομοκρατία είναι η επιβολή ιδεών και μέτρων μέσω της βίας και του τρόμου. Το κράτος φτιάχνει νόμους και μέτρα πίσω από την πλάτη του λαού, η αστυνομία του μας καταστέλλει, οι δικαστές του μας καταδικάζουν και τα μίντια μας φιμώνουν και μας χειραγωγούν, όλοι τους στην υπηρεσία όσων μας καταστρέφουν τη ζωή.

Το ότι η καταστολή αποτελεί κομμάτι κάθε αγώνα το έχουμε υπόψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αποδεχόμαστε. Απεναντίας, θεωρούμε ότι το μονοπώλιο της βίας που εξασκεί με βαρβαρότητα το κράτος πρέπει να απαντηθεί οργανωμένα και συνεκτικά. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε χτύπημα.

Για όλα τα παραπάνω, επιλέγουμε να είμαστε στο πλάι όσων αγωνίζονται. Εσύ, με ποια πλευρά είσαι;

Θυμίζουμε τους συλληφθέντες της διαδήλωσης της 25ης Σεπτέμβρη 2012, την κλιμάκωση της καταστολής στην επαρχία της Βαρκελώνης, τους συλληφθέντες της γενικής απεργίας της 14 Νοέμβρη 2012, την περίπτωση του Αλφόν, τις συλλήψεις που προηγήθηκαν της διαδήλωσης της 25ης Απρίλη και αυτές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της ίδιας, την εισβολή και τις ακόλουθες συλλήψεις στο στέκι των Μπουκανέρος, τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης της 1ης Μάη, και όλους όσους απομένει να αναφέρουμε.

πηγή