Χιλή: Προς τους μαχητές του σήμερα και του αύριο

Γιατί η ζωή μας είναι ταγμένη στον αγώνα για την κατάκτηση της πλήρους ελευθερίας και την καταστροφή κάθε Αρχής. Γιατί μισούμε την καθεστηκυία τάξη και την «κοινωνική ειρήνη των πλουσίων». Γιατί δεν αναγνωρίζουμε καμιά εξουσία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε πόλεμο!

Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε κατάμουτρα την εξουσία σε όλες τις εκφάνσεις της· όντας θρασείς και δίχως φόβο να εξεγερθούμε, εφορμώντας εναντίον των συμβόλων της εξουσίας και όσων τη νέμονται. Καθένας μας θα ’ναι από μόνος του ένας στρατός ενσυνείδητος, ετοιμοπόλεμος μέχρι τα μπούνια, και το απελευθερωτικό μας πάθος δεν πρόκειται να καλμάρει μέχρι να γκρεμίσει και να καταστρέψει το Κεφάλαιο και την προνομιούχα τάξη του, ωσότου δε θα υπάρχουν πια σκλάβοι κανενός τύπου.

Είμαστε παιδιά της ανταρσίας, όντα χωρίς θεό, ούτε νόμο, μήτε βωμούς και αφέντες, ελεύθεροι να λάβουμε αποφάσεις και να φέρουμε σε πέρας τη συγκρουσιακή μας δράση ως τις έσχατες συνέπειές της, αποκαλύπτοντας ολάκερη τη μαχόμενη ύπαρξή μας, περήφανοι που δεν υποτασσόμαστε και ενεργώντας με συνέπεια, πολεμώντας κάθε μορφή κυριαρχίας και υποτέλειας.

Δεν αποζητάμε τη βελτίωση του συστήματος, αλλά την καταστροφή του· για τούτο παλεύουμε, κι όπου κι αν βρεθούμε και σταθούμε, θα συγκρουστούμε με το δυσώδες κτήνος της εξουσίας κι όσους αυτή εξέθρεψε.

Ζήτω όσοι κι όσες αγωνίζονται.
Ούτε ένα βήμα πίσω.
Όσο υπάρχει μιζέρια, θα υπάρχει εξέγερση.
Να καταστρέψουμε το σύστημα της φυλακής και όλο το κατεστημένο.

Από το κέντρο εξόντωσης της 4ης πτέρυγας της φυλακής Κολίνα ΙΙ
Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες
Μάης 2013