Βρέμη, Γερμανία: Πυρπόληση ενός βαν της Deutsche Telekom και καταστροφή ενός οχήματος της Siemens

Τη νύχτα της 29ης προς 30 Μάη 2013 βάλαμε φωτιά στο πάρκινγκ της Telekom που βρίσκεται επί της οδού Μέρυ Σόμερβιλ (κοντά στο πανεπιστήμιο), ώστε να τυλίξουμε ένα εταιρικό της όχημα στις φλόγες.

Η Deutsche Telekom είναι μονάχα μία από τις πολλές απάνθρωπες φίρμες. Απέκτησε μεγάλα μερίδια του ελληνικού ΟΤΕ ήδη πριν από χρόνια, και κατόπιν έδιωξε 2.000 υπαλλήλους σε μία περίοδο όπου η Telekom έβγαζε τεράστια κέρδη. Ανέλαβε επίσης επάξια το ρόλο της αρχής ασφαλείας, αφού προηγηθήκανε αρκετές απόπειρες φίμωσης του Athens Indymedia εκ μέρους του ΟΤΕ. Τον Απρίλη του 2103 η σύνδεση του ίδιου εγχειρήματος με το διακομιστή του κόπηκε υπό απειλές και εκβιασμούς. Το Athens Indymedia αποτελεί σημαντική πλατφόρμα ενημέρωσης, ιδίως για τις κοινωνικές εξεγέρσεις.

Η Telekom κατέχει επίσης τη δική της θέση στην πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία. Η 100% θυγατρική της εταιρεία T-System διαδραματίζει καίριο ρόλο στην πολεμική μηχανή, κι εδώ και δεκαετίες είναι συναρμόδια στο βιομηχανικό κλάδο της αμυντικής τεχνολογίας. Έτσι, η T-System παρέχει τεχνική πληροφοριών και επικοινωνίας για τη χρήση όπλων, και συντηρεί τα τηλεφωνικά δίκτυα των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr), καθώς και τις στρατιωτικές δορυφορικές επικοινωνίες και τα καλώδια οπτικών ινών σε πολεμικά πλοία.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή Βάλλε, στη γωνία της Μπραμπανστράσσε με την Οστερλινγκερστράσσε, χτυπήσαμε ένα όχημα που ανήκει στην εταιρεία Siemens και το αχρηστεύσαμε εντελώς με μπογιές.

Η Siemens είναι άλλος ένας παίκτης στη βιομηχανία εξοπλισμών. Για παράδειγμα, σύναψε σύμβαση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την IBM, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Ηρακλής (HERKULES-Projekt). Μια πτυχή αυτού του έργου είναι η υποστήριξη του γερμανικού στρατού με τεχνολογία πληροφοριών εφαρμοσμένη στους τομείς της διοίκησης και υλικοτεχνικής υποδομής.

Επιχειρήσεις σαν την Deutsche Telekom ή τη Siemens απομυζούν κέρδος με τον πόλεμο, τη δυστυχία, τον εκβιασμό και την καταστολή. Αυτό ούτε θέλουμε ούτε και πρόκειται να το χωνέψουμε τόσο απλά.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/-ες προς όλες τις ενέργειες κατά της Telekom.

Χαιρετίζουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στην Αθήνα.

Τσακίστε τους εμπόρους των πολεμικών εξοπλισμών και τους κερδοσκόπους του πολέμου στη Βρέμη και παντού!

Ο πόλεμος αρχινά εδώ. Ας τον αποτελειώσουμε εδώ!

αυτόνομες ομάδες