Γερμανία: Αφίσα που κολλιέται σε διάφορες πόλεις, σε αλληλεγγύη προς τη Sibylle S., τη Sonja Suder και τον Christian Gauger

Η δίκη εναντίον της Σόνια Σούντερ και του Κρίστιαν Γκάουγκερ διεξάγεται απ’ τον Σεπτέμβρη του 2012 στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης. Στο πλαίσιο αυτό, δυο γυναίκες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή έγκλειστες. Η Σόνια είναι προφυλακισμένη ήδη απ’ τον Σεπτέμβρη του 2011. Η Σιμπύλλε κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, ωστόσο αρνήθηκε σθεναρά να καταθέσει οτιδήποτε στο δικαστήριο. Στις 9 Απρίλη 2013, ύστερα από μήνες απειλών εκ μέρους της έδρας, η μάρτυρας τέθηκε υπό καταναγκαστική κράτηση (Beugehaft) κατηγορούμενη για προσβολή της δικαστικής αρχής, κι ενδέχεται να παραμείνει στη φυλακή έως και 6 μήνες. Ο Κρίστιαν είναι όμηρος εκτός των τειχών, καθώς τελεί υπό περιοριστικούς όρους παρά την ιδιαίτερα επιβαρημένη κατάσταση της υγείας του.

Το κείμενο της αφίσας:

Η αλληλεγγύη είναι η τρυφερότητα της επαναστατικής ανατροπής

Με ρωτάς: «Τι πρέπει να κάνουμε; Πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε όλη αυτή την ετερονομία, τον έλεγχο, την καταστολή, αυτήν τη βία που αποκαλείται κανονικότητα; Τι μπορούμε να προτάξουμε ενάντια στις Αρχές, τις στολές και τα όπλα, τα τέρατα της τεχνολογίας, τους νόμους τους και την ηθική τους που στηρίζεται στους εξαναγκασμούς, στην ενοχή και στο φόβο;»

Σου απαντάω: «Δεν έχω να σου πω τη λύση, δεν ξέρω το σωστό δρόμο ή την τέλεια στρατηγική, και δε νομίζω καν ότι υπάρχει. Αλλά ξέρω πως υπάρχουν η αμοιβαία βοήθεια, ο σεβασμός, η αγάπη και η αλληλεγγύη, που μπορούν να γίνουν επικίνδυνες κι αντάρτικες μέσα από τις σχέσεις μας. Ξέρω πως το μόνο δυνατότερο πράγμα απ’ την ορμή μας για λευτεριά είναι το μίσος απέναντι σε κείνους που μας την παίρνουν. Ξέρω πως η εξέγερση δε χρειάζεται καμία δικαιολόγηση, ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για να περιμένουμε! Ξέρω πως τότε όπως και τώρα υπάρχουν μυριάδες λόγοι για να εξεγερθούμε!»

Αλληλεγγύη στη Σόνια και στον Κρίστιαν, που είναι διωκόμενοι και όμηροι λόγω της συνεπούς τους στάσης ενάντια σε κράτος και δικαιοσύνη, και κατηγορούνται για συμμετοχή στους Επαναστατικούς Πυρήνες (RZ) και στους αγώνες τους τη δεκαετία του 1970.

Αλληλεγγύη στη Σιμπύλλε, που τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις κατασταλτικές αρχές.

Μια αγκαλιά για όσους κι όσες διώκονται και στερούνται τη λευτεριά τους λόγω των πεποιθήσεων και των αγώνων τους.

Μια αγκαλιά για όλα εκείνα τ’ άτομα που δεν προδώσανε κι ούτε ξεχάσανε ποτέ τις ιδέες τους για μια ζωή στη λευτεριά!

Για μια ζωή χωρίς κυριαρχία, στην ελευθερία!
Αναρχικοί/-ές

Ενημερώσεις: verdammtlangquer.org

πηγή / pdf