Βερολίνο: Εισβολή μπάτσων στη Rigaer 94 και σε σπίτια συντρόφων

Το πάθος μας για την ελευθερία είναι δυνατότερο από κάθε εξουσία

Την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, λίγο μετά τις 6 το πρωί, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας (13η διμοιρία καταστολής ταραχών, τεχνική μονάδα, κλιμάκιο των εγκληματολογικών ερευνών/LKA, και μονάδα ειδικών δυνάμεων/SEK) εισέβαλαν στο σπίτι μας και εκτέλεσαν δυο εντάλματα έρευνας. Οι μπάτσοι έσπασαν τις πόρτες με τροχό, μπούκαραν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και μας κράτησαν όλους κι όλες ομήρους για 6 περίπου ώρες.

Παραδόξως, αυτήν τη φορά μπόρεσαν να συγκρατήσουν κάπως τον εαυτό τους, και δεν κατέστρεψαν ολότελα το μέρος. Ένα απ’ τα δωμάτια έγινε φύλλο φτερό με πρόσχημα την αναζήτηση στοιχείων για μια ενέργεια αλληλεγγύης προς τους εξεγερμένους στην Τουρκία (λόγω των μολότοφ που πετάχτηκαν τότε στους μπάτσους, το κράτος έχει κινήσει διαδικασία δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας) κι άλλο ένα δωμάτιο ψάχτηκε σε σχέση με διάφορες επιθέσεις ενάντια σε σύμβολα εκμετάλλευσης και εργασιακής σκλαβιάς (όπως ήτανε ο εμπρησμός σ’ ένα παράρτημα του Job Center, αντίστοιχου ΟΑΕΔ).

Ένας από τους κατηγορούμενους εξαναγκάστηκε σε λήψη του DNA του. Οι μπάτσοι βάλθηκαν να ερευνούν αντικείμενα χρησιμοποιώντας τη δική τους όσφρηση, ενόσω είχανε ξαμολήσει και σκυλιά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό εκρηκτικών και εύφλεκτων υλικών. Προσεδάφισαν, μάλιστα, κι ένα ελικόπτερο συν μια μονάδα ειδικών δυνάμεων πάνω στη στέγη μας.

Όσο κρατούσε η επιδρομή στο σπίτι μας, η αστυνομία πραγματοποιούσε εισβολές και κατ’ οίκον έρευνες και σε άλλα εγχειρήματα, στεγαστικές κοινότητες και διαμερίσματα συντρόφων. Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, οι μπάτσοι εξαφανίστηκαν για άλλη μια φορά απ’ το σπίτι μας, αλλά όχι πριν να επισκευάσουν τις πόρτες μας καταβάλλοντας εκπληκτικά μεγάλη προσπάθεια (χωρίς ωστόσο κάποια σπιρτάδα ή αποτελεσματικότητα). Τελικά φύγανε κατάσχοντας ένα μάτσο παλιά σκουπίδια που βρήκαν στη σοφίτα μας, βάζοντάς τα προσεκτικά σε κουτιά [κατόπιν τα τσιράκια των ΜΜΕ τα βάφτισαν «επικίνδυνες ύλες, εν δυνάμει εκρηκτικές»]. Για κάποιον άγνωστο λόγο όμως πήρανε και το x-box μας (το οποίο απαιτούμε να μας επιστραφεί). Ίσως θέλησαν να μας αποτρέψουν απ’ το να καταστρέψουμε την πόλη παίζοντας ατελείωτες νύχτες Grand Theft Auto.

Για να τελειώσει το αστείο: τα έχουμε πάρει στο κρανίο, μισούμε τα όργανα της τάξης και δε θέλουμε να ξαναπατήσουν το πόδι τους εδώ πέρα! Θεωρούμε πως η έφοδος αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένη επίθεση στα δικά μας εγχειρήματα, κι ούτε οφείλεται μονάχα στην άρνησή μας απέναντι σ’ όλο αυτό το σάπιο γαμημένο σύστημα, αλλά πως ήτανε και ένα χτύπημα που στρέφεται ενάντια σε κάθε αυτόνομη, αυτοδιαχειριζόμενη και συλλογική έκφραση ζωής, η οποία συνιστά την αντίθεση στην αποξένωση και στην απομόνωση που παράγει ο καπιταλισμός.

Ούτε βήμα πίσω! Την 14η Αυγούστου 2013 θα έχετε να τη θυμάστε! A.C.A.B!

πηγή