Σαντιάγο, Χιλή: Καγκελάκι αλληλεγγύης και μνήμης στην πανεπιστημιούπολη USACH

Στις 14 Αυγούστου 2013 αποφασίσαμε να βγούμε στο δρόμο και να τις παίξουμε με τη στρατιωτική αστυνομία του χιλιανού κράτους, έξω απ’ το πανεπιστημιακό τσιφλίκι του πρύτανη Σολέσσι. Οπλισμένοι με μολότοφ στήσαμε ενέδρα στους καραμπινιέρους, που λίγο έλειψε να λαμπαδιάσουν (υπάρχουν ενδείξεις ότι μερικά μπατσάκια αρπάξανε, αλλά δεν καταφέραμε να το επιβεβαιώσουμε). Επιπλέον επιτεθήκαμε καμιά τεσσάρα φορές σε μια κλούβα – βλ. και το βίντεο της «εξόδου» μας:

Τρία χρόνια μετά την «επιχείρηση σαλαμάνδρα», εμείς συνεχίζουμε απτόητοι το χαβά μας. Τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2010 οι δυνάμεις καταστολής, εκτελώντας εντολές του υπουργείου Εσωτερικών και του τότε εισαγγελέα Αλεχάνδρο Πένια, ενορχήστρωσαν την εν λόγω επιχείρηση για να μπουκάρουν αγρίως σε καταλήψεις, αυτόνομα κοινωνικά κέντρα και σπίτια συντρόφων. Απ’ αυτό το σβέλτο κόλπο των μπάτσων κι έπειτα, οι δικοί μας χτυπήθηκαν κι αιχμαλωτίστηκαν, ενώ μια συντρόφισσα είχε υποχρεωθεί να βγει στην παρανομία.

Ακριβώς τρία χρόνια μετά το πρωινό εκείνο, προβαίνουμε σε τούτη την πράξη εκδίκησης κι αλληλεγγύης για τα συντρόφια που υπέστησαν την καταστολή (στο πλαίσιο της «υπόθεσης βόμβες»), για τον Χανς Νιεμέγερ, όπως και τον Ροδρίγο Μελινάο.* Οι μπάχαλοι συνεχίζουμε να φουντώνουμε το φόκο της ζωής και της εξέγερσης, κόντρα σε κάθε εξουσία!

βλ. και 1, 2

* Rodrigo Melinao Licán, 26χρονος Μαπούτσε που δολοφονήθηκε στις 6 Αυγούστου 2013 από το κράτος της Χιλής.