Βραζιλία: Εντάλματα έρευνας και σύλληψης διαδηλωτών στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Σάο Πάολο, 7-10/2013

http://www.youtube.com/watch?v=q-ngC-ZfLH4

Ρίο ντε Ζανέιρο, 7-10/2013

Πρώτες ενημερώσεις για τις εν εξελίξει διώξεις στην πόλη του Ρίο ντε Ζανέιρο:

Συντρόφια ανά τον κόσμο, στο Ρίο ντε Ζανέιρο ζούμε έναν πραγματικό λαϊκό ξεσηκωμό. Ο λαός δεν σηκώνει πια το σφαγιασμό του κι ούτε έχει άλλη ανοχή για τους δήμιούς του. Μετά τις κινητοποιήσεις του Ιούνη, ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μετακίνησης, πλήθος κόσμου πήρε τους δρόμους και πάλι στις 7 Οκτώβρη 2013.

Εκτιμάται ότι 50 με 100 χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην απεργιακή διαδήλωση των εργαζομένων στην εκπαίδευση, που τόσο έχουν απαξιώσει οι δημόσιες αρχές, οι οποίες αρνούνται να διαπραγματευτούν το αίτημα των καθηγητών για έναν αξιοπρεπή μισθό, ενώ φροντίζουν να αβαντάρουν όλο και περισσότερο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης κατά τα επιχειρηματικά πρότυπα.

Το ζήτημα της εκπαίδευσης έγινε υπόθεση όλων και ξεπέρασε τα στενά όρια ενός εργασιακού τομέα σε απεργία. Κανένας δεν αντέχει άλλο τη δικτατορία του Κεφαλαίου, που εξασκεί στο Ρίο ντε Ζανέιρο διά πυρός και σιδήρου ο κυβερνήτης-δικτάτορας Καμπράλ, ενώ όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία της έναρξης του Μουντιάλ 2014, τόσο χάνουμε τα βασικά μας δικαιώματα κι όλο και περισσότερο εμείς, οι εργαζόμενοι κι εργαζόμενες που αποτελούμε τη βάση αυτής της πόλης στην οποία φτιάχνουμε και οικοδομούμε τα πάντα, νιώθουμε την κλοπή στο πετσί μας.

Στις 6 το πρωί της 11ης Οκτώβρη η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της μητέρας της Άνα Κριστίνα [Ana Cristina], καθηγήτριας και μέλους της Αναρχικής Οργάνωσης Γη και Ελευθερία, διεξάγοντας έλεγχο και κατάσχοντας ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές. Γνωρίζουμε επίσης ότι από τις 4 Ιούλη οι Αρχές έχουν παραβιάσει το τηλεφωνικό απόρρητο της Άνα, η οποία είχε προσαχθεί στις 7 Σεπτέμβρη 2013, μέρα στρατιωτικών εορτασμών της «Ανεξαρτησίας».

Στις 7 Οκτώβρη έκλεισε ένας μήνας από το υπέροχο μπλοκάρισμα των στρατιωτικών παρελάσεων, κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί στη Βραζιλία, όταν διαδηλωτές της μαχόμενης αριστεράς διέκοψαν τον ρου της παρέλασης τρίβοντας στα μούτρα των βασανιστών μιλιταριστών τις αυτοσχέδιες ασπίδες που έφεραν φωτογραφίες των πεσόντων του κομμουνιστικού Αντάρτικου του Αραγκουάια, νεολαίων που εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, ή παραμένουν εξαφανισμένοι έως σήμερα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατ’ εντολή της Ιντερπόλ εκτελεί εντάλματα έρευνας και σύλληψης για 20 από τα 64 άτομα που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της 7ης Σεπτέμβρη στο Ρίο ντε Ζανέιρο, με στόχο τη δίωξη «αναρχικών ομάδων», των Anonymous και υποτιθέμενων μελών του Μαύρου Μπλοκ. Το ανθρωποκυνηγητό θα συνεχίσει κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ ήδη μαθαίνουμε ότι και άλλα μέλη της Αναρχικής Οργάνωσης Γη και Ελευθερία είναι ανάμεσα στους διωκόμενους, αλλά δεν έχουμε προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Αυτή η επίθεση δεν θα γίνει ανεκτή! Ο αγώνας δεν ποινικοποιείται! Κάτω η δικτατορία του Κεφαλαίου! Μπορεί όλος αυτός ο συρφετός να συνεργεί για να ξεκάνει τη λαϊκή εξέγερση, αλλά είμαστε μυριάδες και θα τους πάρουμε το κεφάλι.

Καλέστε ειδικές επιτροπές, εφαρμόστε ειδικούς νόμους, φέρτε όλες μαζί τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατεβάστε την Εθνοφυλακή, τη Στρατιωτική Αστυνομία, μέχρι και την Ταξιαρχία Ειδικών Επιχειρήσεων. Κανείς δεν σταματά τη λαϊκή εξέγερση! Όλη η εξουσία στο λαό!

Το κράτος επιχειρεί αυτήν τη στιγμή να ποινικοποιήσει τον αναρχισμό και τα κοινωνικά κινήματα αποκαλώντας μας όλους τρομοκράτες και διώκοντάς μας σύμφωνα με το νόμο περί εθνικής άμυνας. Εμείς είμαστε αγωνιστές· τρομοκράτης είναι το κράτος που δολοφονεί κάθε μέρα.

Ούτε βήμα πίσω! Όλη μας την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατουμένους και διωκόμενους. Να τελειώνουμε με την κρατική τρομοκρατία!

πηγή