23-30 Αυγούστου 2014: Διεθνές κάλεσμα δράσεων αλληλεγγύης σε αναρχικούς αιχμαλώτους

Το καλοκαίρι του 2013 μέλη από διάφορες ομάδες του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού ανά τον κόσμο συζήτησαν σχετικά με την αναγκαιότητα της εισαγωγής μιας διεθνούς ημέρας στήριξης αναρχικών κρατουμένων. Δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη καθιερωμένες ημερομηνίες για την Ημέρα Δικαιωμάτων Πολιτικών Κρατουμένων ή για την Ημέρα Δικαιοσύνης στους Φυλακισμένους, θεωρήσαμε σημαντικό να δώσουμε επίσης έμφαση στις ιστορίες των δικών μας συντρόφων.

Πολλοί φυλακισμένοι αναρχικοί δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωριστούν ως «πολιτικοί κρατούμενοι» από επίσημες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μιας και η αντίληψη των τελευταίων περί κοινωνικής δικαιοσύνης περιορίζεται αυστηρά στους καπιταλιστικούς νόμους, που είναι σχεδιασμένοι ώστε να υπερασπίζονται το κράτος και να αποτρέπουν οποιαδήποτε πραγματική κοινωνική αλλαγή. Την ίδια στιγμή, ακόμη και εντός των μεμονωμένων κοινοτήτων μας, λίγα πράγματα γνωρίζουμε σχετικά με την καταστολή που υπάρχει σε άλλες χώρες, για να μην αναφερθούμε καν στην επίγνωση ονομάτων και υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται πολλά από τα έγκλειστα συντρόφια μας.

Γι’ αυτό λοιπόν επιλέξαμε να εισαγάγουμε μια ετήσια Εβδομάδα Αναρχικών Αιχμαλώτων, από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου. Διαλέξαμε ως εναρκτήρια μέρα την 23η του Αυγούστου γιατί την ίδια ημερομηνία, το έτος 1927, είχαν εκτελεστεί στη φυλακή οι ιταλοαμερικανοί αναρχικοί Νικόλα Σάκκο και Μπαρτολομέο Βαντσέττι. Είχαν καταδικαστεί για το φόνο δυο αντρών κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε μια φάμπρικα παπουτσιών στο Σάουθ Μπρέιντρη της Μασσαχουσέτης των ΗΠΑ. Η σύλληψή τους εντασσόταν στο ευρύτερο πλαίσιο μιας εκστρατείας κατά ριζοσπαστών την οποία είχε εξαπολύσει η αμερικανική κυβέρνηση. Τα στοιχεία που είχε το κράτος εναντίον των δυο αναρχικών ήταν σχεδόν εξολοκλήρου ανύπαρκτα, και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν μέχρι σήμερα ότι τιμωρήθηκαν με τη θανατική ποινή εξαιτίας των ισχυρών αναρχικών τους πεποιθήσεων.

Δεδομένης της φύσης και ποικιλομορφίας των αναρχικών ομάδων ανά την υφήλιο, προτείνουμε μια εβδομάδα κοινής δράσης (αντί για μια μονοθεματική καμπάνια σε μία συγκεκριμένη μέρα), ώστε να είναι πιο εύκολο για τις ομάδες να οργανώσουν μια δραστηριότητα ή εκδήλωση εντός ενός μεγαλύτερου χρονικού εύρους.

Σας καλούμε λοιπόν να διαδώσετε το διεθνές κάλεσμα για την Εβδομάδα Αναρχικών Αιχμαλώτων σε άλλες ομάδες και κοινότητες, και να σκεφτείτε την πιθανότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων στην πόλη όπου ζείτε. Οι δραστηριότητες μπορούν να ποικίλλουν από βραδιές ενημέρωσης, προβολές, συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης κι αλληλεγγύης μέχρι άμεσες δράσεις. Αφήστε τη φαντασία σας αχαλίνωτη.

Ώσπου να λευτερωθούν όλες κι όλοι.

Αναρχική ομάδα αντιπληροφόρησης 325
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λευκορωσίας
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Μπράιτον
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Μπρίστολ
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Κάρντιφ
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Τσεχίας
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Φινλανδίας
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Κιέβου
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λετονίας
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Ληντς
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λονδίνου
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Μεξικού
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Μόσχας
Αντικατασταλτική ομάδα Νίζνι Νοβγκόροντ
Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Αγίας Πετρούπολης

το κάλεσμα σε αγγλικά, ρωσικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, τσεχικά, γαλλικά