Ισπανία: Ενημέρωση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Μόνικα Καμπαγέρο και στον Φρανσίσκο Σολάρ έξω από τις φυλακές της Μπριέβα

Την Κυριακή, 22 Δεκέμβρη 2013, στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος αλληλεγγύης στους 5 αναρχικούς που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη στις 13 Νοέμβρη, μια τριαντάρα άτομα αποφασίσαμε να πορευτούμε ως τις γυναικείες φυλακές της Μπριέβα (έξω από την πόλη Άβιλα), όπου είχαν μεταγάγει τη Μόνικα Καμπαγέρο μόλις την προηγούμενη μέρα.

Με το που φτάσαμε στο μέρος, κάναμε το γύρο της φυλακής σε ένδειξη στήριξης στη συντρόφισσσά μας Μόνικα, αλλά και σε όλα τα έγκλειστα άτομα. Σκάσαμε πυροτεχνήματα και στρακαστρούκες, ώστε να αντιληφθούν την παρουσία μας όλες οι κρατούμενες, και σε κάποιες περιπτώσεις κατορθώσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους με κραυγές, ανταλλάσσοντας λόγια θάρρους και ενίσχυσης.

Όλα πήγαιναν κομπλέ (εξαιρουμένων βέβαια των δεσμοφυλάκων στα φυλάκια και των ασφαλιτών που δε σταμάτησαν να μας φωτογραφίζουν) μέχρι λίγο πριν την κάνουμε, οπότε και εμφανίστηκαν 6-7 οχήματα των κρατικών κατασταλτικών δυνάμεων (ένστολοι ναζήδες της Εθνοφυλακής). Γρήγορα τα πράγματα άλλαξαν. Οι μπάτσοι άρχισαν τις εξακριβώσεις και το σωματικό έλεγχο σε όλους κι όλες μας, εν μέσω προσβολών και απειλών και δίχως να διστάσουν να ανοίξουν το κεφάλι σ’ ένα συντρόφι.

Ο τελικός απολογισμός ήτανε ότι ένα συντρόφι προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση, ένα άλλο συντρόφι επέστρεψε με τσαλακωμένο μούτρο, μα το πιο σημαντικό: αποδείξαμε πως τα έγκλειστα συντρόφια μας δεν είναι μόνα, και πως η καταστολή δεν πρόκειται να φρενάρει την αλληλεγγύη μας ούτε να κάμψει τον αγώνα για λευτεριά.

Λευτεριά στη Μόνικα και στον Φρανσίσκο!
Κρατούμενοι/-ες στο δρόμο!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ