Λίμα, Περού: Βίντεο-προκήρυξη από ατομικότητες για τη λευτεριά των ζώων

http://www.youtube.com/watch?v=vmurDYaSfWo

Τη νύχτα της 16ης Δεκέμβρη 2013 πυρήνας του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων μπούκαρε στο ζωολογικό κήπο Κάμπο Σάντο της Λίμα, καταφέρνοντας να διασώσει τρία διαφορετικά, μοναδικά κι ανεπανάληπτα μοσχαράκια. Πολύ θα θέλαμε να ’χαμε φυγαδεύσει όλα τα ζώα, μα δεν ήταν εφικτό. Τα μοσχάρια βρίσκονταν σε περιορισμένο χώρο, και φαίνονταν εξαναγκασμένα να παραμένουνε μονίμως εκεί (μια σημαντική πηγή άγχους). Μεταφέρθηκαν έξω στα γρήγορα, και πριν το χάραμα περπατούσανε λεύτερα σε ασφαλές και κατάλληλο πεδίο. Αρχικά, βέβαια, δεν ξέρανε τι τους συμβαίνει, μα λίγο αργότερα καλμάρανε με το που πήρανε πρέφα πως τους περίμενε η λευτεριά.

Γι’ αυτά έγινε μια συνολική αλλαγή στη ζωή τους, την οποία θ’ απολαύσουνε χωρίς τον κίνδυνο να καταλήξουνε σφαγμένα… και δε θα περάσουνε το μεγαλύτερο μέρος της ζήσης τους κλειδωμένα σ’ ένα κλουβί. Αυτό μας έκανε να νιώσουμε πως κάναμε κάτι καλό για πάρτη τους, αφού πρόκειται για ζωτικής σημασίας γεγονός· τους δόθηκαν στιγμές όπου μπορούν να αισθάνονται ελεύθερα κι ικανοποιημένα. Για τα μοσχάρια αυτά η ζωή ξεκινάει τώρα: σιμώσαμε στη σκοτεινιά για να λουστούν με φως αυτά… σ’ εκείνα τα κλουβιά θα είχανε πεθάνει θλιμμένα, φοβισμένα, μοναχά.

Τα μοσχάρια την περνάνε ζάχαρη πια, κι έχουνε «βαπτιστεί» Κάρμεν, Λεοπόλδο και Σεφερίνο.

Ενθαρρύνουμε όλο τον ντουνιά να προσπαθήσει να συμπάσχει με τα ζώα και να υιοθετήσει ένα βέγκαν τρόπο ζωής. Υπάρχουνε πολλές μορφές στήριξης προς τα ζώα· από κανέναν άλλον δεν εξαρτάται πλην του ίδιου σας του εαυτού.

Χαιρετισμούς σε όσους διαδίδουνε τις δράσεις μας.

Ζήτω η άμεση δράση
Απελευθέρωση ζώων, ανθρώπων και γης

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων/Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης
Αντισπισιστική Πολιτοφυλακή