Πουέντε Άλτο, Χιλή: Οδόφραγμα μνήμης για τους Ματίας Κατριλέο και Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ

Στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, 13 Γενάρη 2014, σηκώσαμε ένα οδόφραγμα στη διασταύρωση των οδών Λος Τόρος, Λας Νιέβες και Λας Τόρρες, στην κοινότητα του Πουέντε Άλτο (στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο).

Ένα οδόφραγμα για να φωτίσουμε τη νύχτα και να πούμε τα παρακάτω, για όποιον θέλει ν’ ακούσει:

Κάθε μέρα παραδίδουμε με τη θέλησή μας ή με το ζόρι ολάκερη την ύπαρξή μας στην αναπαραγωγή του καπιταλισμού, σεβόμενοι την κρατική εξουσία και διαιωνίζοντας την κυριαρχία μέσω των κοινωνικών μας σχέσεων.

Βιώνουμε την καθημερινότητα μιας ασυμφιλίωτης σύγκρουσης μεταξύ τάξεων. Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνουμε ότι είναι και πάλι αναγκαίο να πάρουμε ένα μονοπάτι επαναστατικού αγώνα που θα οικοδομεί την απελευθέρωσή μας και όλων των ταξικών αδερφών μας.

Δεδομένης της φύσης αυτού του αγώνα και του χαρακτήρα των εχθρών μας, είμαστε σίγουροι πως δεν είναι δυνατόν να παλέψουμε ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό χωρίς ν’ αδράξουμε την άμεση δράση και την επαναστατική βία. Ως αποτέλεσμα αυτού, και λαμβάνοντας υπόψη την υπεροχή των δυνάμεων τις οποίες αντιμαχόμαστε, πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να προετοιμαζόμαστε συνεχώς ώστε να γίνουμε και πιο πολλοί και καλύτεροι.

Χαιρετίζουμε στοργικά όσους κι όσες σήμερα βρίσκονται σε ρήξη με κράτος και Κεφάλαιο, στους δρόμους, στη φυλακή ή στις συνδικαλιστικές συγκρούσεις· μια αγκαλιά σ’ εκείνους που καθημερινά αφιερώνουν τις δυνάμεις τους στην επαναστατική μεταμόρφωση της ζωής και το σχηματισμό νέων μορφών αντιμετώπισης της καπιταλιστικής πραγματικότητας.

Οι φλόγες που ανάψαμε αυτήν τη νύχτα ας κρατήσουν ζωντανή τη μαχητική μνήμη του συντρόφου μας Ματίας Κατριλέο, πολεμιστή δολοφονημένου απ’ την αστυνομία κατά τη διάρκεια εδαφικής ανακατάληψης στο Γουαλμαπού, και του αναρχικού συντρόφου Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ, που έπεσε με το χέρι στο όπλο, κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης τραπεζικού υποκαταστήματος.

Πόλεμο σε κράτος και Κεφάλαιο μέχρι να σωριαστούνε κάτω.

Νεολαία μαχητική: εξέγερση διαρκείας.

πηγή: metiendo ruido