Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία: Αλληλεγγύη δίχως σύνορα στον Μάριο Γκονσάλες

Σήμερα, μερικούς μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2014, είναι προφανές ότι η καταστολή οξύνεται στο έπακρο. Στις κοινότητες έχουνε πλέον εγκατασταθεί πληρωμένες πολιτοφυλακές κοινωνικής εκκαθάρισης, ενώ σε διάφορες μεριές άτομα που δήλωναν ανοιχτά την αποστροφή τους ενάντια στην αστυνομία εξαφανίστηκαν ή «πέθαναν» σε «ξαφνικές πυρκαγιές», καταπώς αυτές παρουσιάστηκαν στ’ αποκυήματα των μίντια, συνταγμένα από «δημοσιογράφους»-λακέδες του κράτους που έχουνε ως ρόλο την καθημερινή απόκρυψη των όσων συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Αυτή η καθημερινή καταστολή, είτε εδώ (στη Βραζιλία) είτε στο Μεξικό, δεν πρέπει να φρενάρει το πάθος μας για λευτεριά, αλλά να μας κάνει ν’ αμφισβητήσουμε τις στρατηγικές μας και να ξανασκεφτούμε την τακτική μας προκειμένου να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους εχθρούς μας…

Μάριο, δεν είσαι μοναχός σου. Η στάση σου μας ενδυναμώνει.

Να γκρεμιστούνε τα ντουβάρια της φυλακής!

Αλληλεγγύη και στα τρία αναρχικά συντρόφια που συνελήφθησαν στις 5 Γενάρη (στην Πόλη του Μεξικού). Αμελί, Φάλλον και Κάρλος, σας στέλνουμε όλη μας τη δύναμη!

Χρονολόγιο της υπόθεσης του Μάριο:

Στις 2 Οκτώβρη 2013 συνελήφθησαν ο Μάριο Γκονσάλες και 8 ακόμη φοιτητές του UNAM (αυτόνομου πανεπιστημίου του Μεξικού), κατηγορούμενοι για «επιθέσεις κατά της δημόσιας ειρήνης». Μια δικαστής αποφάνθηκε την αποφυλάκιση όλων με εγγύηση, πλην του Μάριο, ο οποίος παρέμεινε σε κράτηση.

Στις 8 Οκτώβρη 2013 ο Μάριο ξεκίνησε μια απεργία πείνας ως μέσο διαμαρτυρίας για την κράτησή του, λήγοντας την απεργία ύστερα από 56 μέρες.

Στις 10 Γενάρη 2014 ο Μάριο καταδικάστηκε σε 5 χρόνια και 9 μήνες εγκλεισμού, χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση.

Η αφίσα που κολλήθηκε γράφει:

Ο Μάριο είναι ένας αναρχικός που έχει απαχθεί απ’ το μεξικάνικο κράτος στο πλαίσιο της δίωξης των αναρχικών πρακτικών όπως και του πολέμου ενάντια στα κοινωνικά κινήματα γενικότερα. Ως αναρχικοί της δράσης/πράξης/ατομικότητες που τείνουν στην αναρχία, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στη μαχητική του στάση έναντι της φυλακής, κι εκφράζουμε τη στήριξή μας στο πρόσωπο του Μάριο.

Δύναμη και αξιοπρέπεια κόντρα στη φυλακή!
Μέχρι να σε δούμε λεύτερο, Μάριο!

στα πορτογαλικά