Χιλή: Σχετικά με τη σύλληψη της Tamara Sol Farías Vergara

Στις 21 Γενάρη 2014 η αναρχική συντρόφισσα Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα συνελήφθη στο Σαντιάγο της Χιλής, κατηγορούμενη ως αυτουργός της ένοπλης επίθεσης εναντίον ενός σεκιουριτά της τράπεζας BancoEstado, που έλαβε χώρα την ίδια μέρα στο υποκατάστημα επί της συμβολής της λεωφόρου Αλαμέδα με Λας Ρέχας.

Στις 22 Γενάρη η συντρόφισσα πέρασε από εισαγγελέα και προφυλακίστηκε με την κατηγορία της κλοπής του όπλου του σεκιουριτά και της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης. Η έρευνα των Αρχών θα διαρκέσει για 60 ημέρες, ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τις κατηγορίες που της αποδίδονται είναι από 10 χρόνια και 1 ημέρα μέχρι ισόβια.

Δεδομένης της βαρύτητας της κατάστασης και της μιντιακής υστερίας που έχει ξεσπάσει εναντίον της Σολ και της οικογένειάς της, μέλη της οποίας έχουν φονευτεί από σκυλιά του καθεστώτος Πινοτσέτ, απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε ενεργό αλληλεγγύη στη συντρόφισσα, αλλά εφιστούμε και την προσοχή για την αποφυγή της αναπαραγωγής της προπαγάνδας του εχθρού, δηλαδή μίντια, μπάτσους και δικαστές.

Αυτό είναι σωστό, ριπές από ρεβόλβερ να βάλετε μυαλό!

Αναρχικός πυρήνας προπαγάνδας για τη διεθνή εμπρηστική αλληλεγγύη.