Σαντιάγο, Χιλή: Οδοφράγματα για τη λευτεριά των αιχμαλώτων του Κεφαλαίου

Στις 30 Γενάρη 2014 μπλοκάραμε τη λεωφόρο Ντεπαρταμεντάλ, μεταξύ των λεωφόρων Λας Ιντούστριας και Σάντα Ρόζα στην κοινότητα του Σαν Χοακίν. Κίνητρο για τη δράση μας, όπως φάνηκε κι από το προπαγανδιστικό υλικό που αφήσαμε στον τόπο, είναι όλοι οι κοινωνικοί αγωνιστές που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές του Κεφαλαίου. Η ενέργειά μας ήταν σβέλτη και αποτελεσματική. Χρησιμοποιήσαμε 10 λάστιχα αυτοκινήτου και 5 λίτρα βενζίνας, με τα οποία φοκάραμε το οδόφραγμα, κι αφού πετάξαμε τα προπαγανδιστικά τρικάκια [1, 2], την κάναμε από το μέρος.

Όπως λέει και η κυρία Λουίζα Τολέδο, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε αδιάφοροι, γι’ αυτό και η προπαγάνδα μας με την πράξη αποτελεί ένα χαιρετισμό κι ένα σινιάλο σεβασμού για το θάρρος που έδειξε η Ταμάρα (εγγονή της Λουίζα Τολέδο) επιτιθέμενη σ’ έναν υπερασπιστή του Κεφαλαίου. Μπορεί να πιστεύουμε πως η ενέργεια εμπεριείχε λάθη στο σχεδιασμό, αλλά ποιοι είμαστε εμείς για να κριτικάρουμε τη δράση μιας συντρόφισσας, που ανταπέδωσε με σφαίρες το χαμό του αναρχικού απαλλοτριωτή Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ…

Σ’ αυτόν τον πόλεμο που βιώνουμε ως εξεγερμένοι, κατά ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας δεχόμαστε χτυπήματα διαφόρων ειδών, όπως είναι οι παρακολουθήσεις, οι συλλήψεις, ο βασανισμός, ο εγκλεισμός και η εκτέλεση συντρόφων. Αυτός όμως είναι ο δρόμος που επιλέξαμε, κι είμαστε περήφανοι γι’ αυτό· γιατί χίλιες φορές ν’ ακολουθούμε το μονοπάτι της ανατροπής απ’ το να ’μαστε κορφορμιστές, δίχως ταξική συνείδηση, ή ρουφιάνοι!

Για τους Ταμάρα Φαρίας Τολέδο, Χανς Νιεμέγερ, Μαρσέλο Βιγιαροέλ, Φρέντυ Φουεντεβίγια, Χουάν Αλίστε Βέγκα, Κάρλος Γκουτιέρρες, Βίκτορ Μοντόγια, Φρανσίσκο Σολάρ, Μόνικα Καμπαγέρο, Φερνάντο Μιγιατσέο, Κριστιάν Λεβινάο, Λουίς Μαριλέο, Λεονάρντο Κιχόν, Γκαμπριέλ Βαλενσουέλα, Σελεστίνο Κόρδομπα, Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, για όλους τους πολιτικούς κρατουμένους Μαπούτσε και τους αναρχικούς του κόσμου!

Οι 81 κρατούμενοι που αποτεφρώθηκαν μες στη φυλακή του Σαν Μιγκέλ είναι πάντοτε στη μνήμη μας!

ΠΟΛΕΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ!

Εξεγερμένοι αγκιτάτορες