Ροβερέτο, Ιταλία: Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε εγκαταστάσεις μηχατρονικής

Προειδοποίηση προς το νέο τεχνολογικό κέντρο

Στις 6 Γενάρη 2014 μπουκάραμε στις εγκαταστάσεις της μηχατρονικής (Polo della Meccatronica). Κουβαλήσαμε και μια φιάλη υγραερίου, την οποία μπάσαμε με ευκολία στο κτήριο χάρη στα κλειδιά που είχαν απομείνει πάνω σε μερικές πόρτες. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι είχαμε επίγνωση των δυσχερειών που συνεπάγεται η εξάπλωση μιας πυρπόλησης σ’ ένα βιομηχανικό συγκρότημα τόσο αχανές και αδειανό. Ωστόσο, με το πείσμα που μας διακρίνει, τοποθετήσαμε τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ψευδοροφές, στους πάνω ορόφους, κι αφήσαμε άλλον έναν, που συνδέσαμε μέσω μιας μάνικας με τη φιάλη υγραερίου, να γλιστρήσει κάτω από μια πόρτα. Λυπούμαστε μόνο που δεν εξερράγη. Προκλήθηκαν έτσι ελάχιστες ζημιές. Είναι αλήθεια, δεν είμαστε τίποτε σπεσιαλίστες του είδους. Αυτά τα σαμποτάζ μπορούν πάντως να πραγματωθούν απ’ οποιονδήποτε νοιάζεται για την καταστροφή που συντελείται από την εκμετάλλευση και την τεχνολογική κοινωνία.

Εσείς την περάσατε στα ψιλά τούτη την ενέργεια. Γνωρίζουμε ότι το κάνατε για να προσελκύσετε τις επιχειρήσεις που προβλέπεται να επενδύσουν στη μηχατρονική προκειμένου να προστατέψετε τις μίζερες απολαβές σας, αποκρύπτοντας τον κίνδυνο περαιτέρω επιθέσεων, έτσι ώστε καμιά όμοια εταιρεία να μη διστάσει να πατήσει στο καινούργιο σας κέντρο. Τα κύρια πεδία εφαρμογής της μηχατρονικής είναι η ρομποτική, ο βιομηχανικός αυτοματισμός, η βιομηχατρονική (που σχετίζεται με τη δομοτική, δηλαδή τον οικιακό αυτοματισμό, που μέσω κυβερνοτεχνολογιών αναπαράγει λειτουργίες έμβιων όντων, όπως είναι οι εξωσκελετοί που ’χει σχεδιάσει ο στρατός) και τα αυτοματοποιημένα συστήματα για μηχανοκίνητα οχήματα, ιδίως για τους εκσκαφείς εξόρυξης και τα μηχανήματα κατασκευαστικών έργων. Γνωρίζουμε καλά πως, από τις εταιρείες που επιδιώκουν την είσοδό τους στη μηχατρονική, δεν εμπλέκονται σημαντικά όλες τους στα εγχειρήματα της κυριαρχίας όπου και πρόκειται να δοκιμαστεί, αλλά έχετε πλέον προειδοποιηθεί, και δε θα διστάσουμε να σας επιτεθούμε.

Στα θεμέλια αυτών των εγκαταστάσεων μπορείτε ν’ αφουγκραστείτε τις κραυγές των κρατουμένων στη φυλακή του Σπίνι, τα δεσμά τους, τους βασανισμούς και τους θανάτους τους, όπως συνέβη πριν από λίγο καιρό. Εμείς είμαστε ανάμεσα σ’ όσους ρισκάρουνε μια μέρα να βρεθούν σ’ αυτά τα μέρη τα γυμνά από ζωή. Τα σκατά που κατασκευάζει η μηχατρονική είναι ακριβώς όσα αποφέρουν κέρδη απ’ την ανέγερση φυλακών και λοιπών επιζήμιων οικοδομημάτων. Η κατασκευαστική εταιρεία Ediltione spa από κοινού με τις εταιρείες Collini spa και Zorzi Impianti srl έχουνε κατασκευάσει και τη φυλακή στο Τρέντο. Θα περιποιηθούμε όπως αρμόζει κάθε μέρος όπου εργάζεστε. Και για το λόγο αυτόν προειδοποιούμε εκ των προτέρων τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις δομές τις οποίες δημιούργησαν οι εν λόγω εταιρείες ότι δε θα ’χουμε ίχνος δισταγμού να προσπαθήσουμε να πυρπολήσουμε ή ν’ ανατινάξουμε οτιδήποτε κι αν κατέχετε που θα μας καρφωθεί στο νου. Οι εταιρείες Ediltione και Collini spa βρίσκονται συχνά σε κοινοπραξία με τον CMB – κατασκευαστικό κολοσσό που επίσης ασχολείται με τα «μεγάλα έργα», όπως είναι η γραμμή της υπερταχείας TAV μεταξύ Μιλάνου και Μπολόνιας.

Εδώ να πούμε ότι ο αγώνας κατά των φυλακών συνδέεται με τη μάχη για την υπεράσπιση της γης, και για το λόγο αυτό στέλνουμε ένα χαιρετισμό αλληλεγγύης στον Νίκο, τον Κλάουντιο, την Κιάρα και τον Ματτία, που κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω επίθεσης στο εργοτάξιο της υπερταχείας στην κοιλάδα της Σούζα, όπως και στη Μόνικα Καμπαγέρο και τον Φρανσίσκο [Σολάρ], στον Μάρκο Καμένις, στον Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο, στον Νικόλα και τον Αλφρέντο, στον Φραντσέσκο [Καρριέρι], που τέθηκε πρόσφατα υπό κατ’ οίκον περιορισμό, και στους αντιστεκόμενους ενάντια στη γραμμή πολύ υψηλής τάσης (Μ.Α.Τ.).

Στη μνήμη του Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ.

Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε με όλο μας το πείσμα να καταστρέψουμε οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στη λευτεριά μας, προσπαθώντας την επόμενη φορά να βελτιστοποιήσουμε το βόλι. Τη μέρα κείνη όλα όσα αποφασίσαμε τα πραγματοποιήσαμε, κι έχοντας διαβεί τις θανατερές εγκαταστάσεις σας για τουλάχιστον δυο ώρες, δείξαμε πως πλέον τα κλειδιά για το «καμάρι» σας δεν τα κρατάτε μονάχα σεις, οι βασανιστές και εκμεταλλευτές, αλλά και εμείς, και θα χρησιμέψουν όποτε τ’ αποφασίσουμε κι εκεί που δε θα το περιμένετε.

Για την αναρχία.