Βαρκελώνη: Επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό της αρχιεπισκοπής

Κατά τη διάρκεια της βδομάδας αυτόνομων δράσεων ενάντια στην ποινικοποίηση της έκτρωσης (1-7 Φλεβάρη 2014) βγήκαμε στο δρόμο για να συνεισφέρουμε τη δικιά μας έκφραση οργής. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, 6 Φλεβάρη, επιτεθήκαμε στα γραφεία του Radio Estel, ραδιοφώνου της αρχιεπισκοπής της Βαρκελώνης και έδρα του περιοδικού «Catalunya Cristiana», επί των οδών Πουγκαρί και Κόμτες ντε Μπελιόκ στη συνοικία Σαντς. Αποφασίσαμε να δράσουμε ενάντια σε αυτόν το ραδιοφωνικό σταθμό γιατί αποτελεί μέσο επικοινωνίας στην υπηρεσία της ισπανικής Επισκοπικής Διάσκεψης και, ως τέτοιο, καταπιάνεται με τη διδαχή και χειραγώγηση μέσω «κατήχησης», συγκαλυμμένης ως ενημέρωσης, προς υπεράσπιση του πατριαρχικού, μισογύνικου και κανονιστικού κοινωνικού μοντέλου ενάντια στο οποίο αγωνιζόμαστε. Γι’ αυτό λοιπόν, ως προάσπιση του φεμινιστικού αγώνα κι ως αυτοάμυνα της ζωής, των ιδεών μας και του ίδιου μας του σώματος, ραγίσαμε τα παράθυρα και πατήσαμε κι ένα σύνθημα που έγραφε: «Δικό μου είναι το σώμα, δική μου η απόφαση».

Η σάπια καθολική ηθική τους μας αναγουλιάζει τόσο όσο μισούμε και το κράτος και τα πολιτικά και νομικίστικα κόλπα του. Μ’ αυτόν το νέο νόμο κατά της έκτρωσης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η συσχέτιση ανάμεσα στους δυο θεσμούς, την Εκκλησία και το κράτος, προκειμένου να συντηρούνε την Αρχή τους, την πατριαρχική εξουσία τους. Θέλουν να μας στερήσουν την αυτονομία μας, την ικανότητά μας ν’ αποφασίζουμε, να σκεφτόμαστε εμείς οι ίδιες για τον εαυτό μας και να δρούμε σε συνέπεια μ’ αυτό που χρειαζόμαστε ή νιώθουμε. Μ’ αυτόν το νόμο η επιλογή τού να μη γίνει κάποια μητέρα θα καταντήσει μια πολυτέλεια επιτρεπτή μονάχα για τις πλούσιες, ή ένας κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή όσων δεν έχουν να πληρώσουν για μια ασφαλή κλινική μες στην παρανομία.

Δεν είμαστε διατεθειμένες να επιτρέψουμε να μας κάνουν κτήματά τους. Δε θα τους επιτρέψουμε ποτέ ν’ αποφασίζουνε για μας, και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας από κείνους που θέλουν να μας περιορίσουν μόνο στο ρόλο των αναπαραγωγών του συστήματός τους.

Ούτε θεός, ούτε κράτος, ούτε σύζυγος. Θάνατο στην πατριαρχία.

πηγή: barcelona indymedia