Μεξικό: Μπούκες των μπάτσων σε σπίτια αναρχικών

Τη νύχτα της Παρασκευής, 31 Γενάρη 2014, όργανα της ομοσπονδιακής αστυνομίας εισέβαλαν σε δύο διαμερίσματα για να εκτελέσουν εντάλματα έρευνας. Τη στιγμή της εφόδου δε βρισκόταν κανένας εντός των δύο χώρων. Το γεγονός αντιλήφθηκαν οι γείτονες, μιας και ξαφνιάστηκαν από την παρουσία σχεδόν μιας 20άδας μαυροντυμένων στην είσοδο, οι οποίοι μη λαμβάνοντας καμία απόκριση έσπασαν την πόρτα του ενός διαμερίσματος και παραβίασαν την κλειδαριά του άλλου.

Για λόγους ασφαλείας δε δημοσιοποιούμε τα ονόματα των ενοίκων, θεωρούμε ωστόσο σημαντικό να αναδείξουμε δημόσια ότι τα γεγονότα αυτά αποτελούν τμήμα του κυνηγιού μαγισσών που έχει εξαπολύσει το μεξικανικό κράτος εναντίον αναρχικών.

Οι εν λόγω εισβολές σχετίζονται με την υπό εξέλιξη έρευνα που έχει ανοίξει η Γενική Εισαγγελία της Ρεπούμπλικας για πράξεις τρομοκρατίας. Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι πως οι κατ’ οίκον έρευνες πραγματοποιήθηκαν παράτυπα, δηλαδή χωρίς την παρουσία των ενοίκων, κι έτσι η αστυνομία μπορεί να παρουσιάσει οποιοδήποτε αντικείμενο, ισχυριζόμενη πως βρέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας εντός των σπιτιών.

Προς στιγμή δεν υπάρχουν παραπάνω πληροφορίες, μα δεν αμφιβάλλουμε πως οι μπούκες θα συνεχιστούν.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Μεξικού