Ζυρίχη: Ενημέρωση από την πορεία της 9ης Φλεβάρη

Το απόγευμα της 9ης Φλεβάρη 2014 περίπου 1.600 άτομα διαδήλωσαν στη Ζυρίχη για τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Αυτή ήταν μια απάντηση στην υιοθέτηση της ρατσιστικής πρωτοβουλίας του κόμματος SVP/UDC.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε για αυθόρμητη πορεία στην πλατεία Χελβέτια, από τις 19:30 ως τις 20:00, και στη συνέχεια άρχισε να κινείται επί των οδών Λανγκστράσσε και Λαγκερστράσσε με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Όταν η πορεία έφτασε στη γέφυρα Γκέσνερ, οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν κανόνι νερού για να αποτρέψουν τον κόσμο να φτάσει σε κεντρικότερα σημεία, με αποτέλεσμα η διαδήλωση να συνεχιστεί στη συνοικία 4. Παράλληλα σπάστηκαν αρκετές βιτρίνες και έγιναν πεσίματα σε περιπολικά. Κατά τις 21:30 η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Χελβέτια, όπου αποφασίστηκε να λήξει.

Φέραμε την οργή μας στους δρόμους.
Την οργή μας για την περαιτέρω αυστηροποίηση του ελβετικού καθεστώτος για τη μετανάστευση.
Την οργή μας για το συμπυκνωμένο ακροδεξιό λαϊκισμό που έχει εργαλειοποιήσει φόβους περί παρείσφρησης ξένων και έχει τροφοδοτήσει την ξενοφοβία.
Την οργή μας για τον επιχειρούμενο ταξικό διαχωρισμό που ενέχει ο ρατσισμός.
Την οργή μας απέναντι σ’ ένα σύστημα καπιταλιστικό.

Η αλληλεγγύη μας απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους τους οποίους το καπιταλιστικό σύστημα υποχρεώνει σε μετανάστευση, χωρίς να μας νοιάζει από πού έρχονται ή προς τα πού πάνε.

Όσο η οικονομία αποστερεί ανθρώπους απ’ τα μέσα επιβίωσής τους σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενάντια στον καπιταλισμό και υπέρ του δικαιώματος παραμονής, παντού.

Είτε ειρηνική είτε μαχητική, η αντίσταση είναι αυτή που μετράει.

Οι οργανωτές/οργανώτριες