Πόλη του Μεξικού: Νεότερα για την υπόθεση των αναρχικών κρατουμένων Κάρλος, Αμελί και Φάλλον

Έληξε η περίοδος προφυλάκισης των Κάρλος Λόπες, Αμελί Πελλετιέρ και Φάλλον Πουασόν βάσει τρομονόμου, εις βάρος τους ωστόσο παραμένουν οι κατηγορίες της πρόκλησης φθορών και διατάραξης της ειρήνης. Πάντως η σκευωρία περί τρομοκρατίας κατέπεσε.

Στις 17 Φλεβάρη 2014 συμπληρώθηκε η περίοδος των 40 ημερών προληπτικής κράτησης (arraigo) των τριών συντρόφων που είχε επιβάλει η Γενική Εισαγγελία της Ρεπούμπλικας. Κατά τη διάρκεια αυτών των 40 ημερών επιχείρησαν να στήσουν τη δίωξη εναντίον των τριών για τρομοκρατία και συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα, αλλά παρά τις εκφοβιστικές και ανακριτικές μεθόδους τους δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν αυτό το κατηγορητήριο, γι’ αυτό και μετά τη λήξη της αντιτρομοκρατικής αυτής καραντίνας τα συντρόφια βγήκαν απ’ την προφυλάκιση λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ωστόσο συνελήφθησαν εκ νέου, αυτήν τη φορά απ’ την Τοπική Αστυνομία της Πόλης του Μεξικού, δεδομένου ότι εκκρεμούν οι κατηγορίες της πρόκλησης φθορών και διατάραξης της δημόσιας ειρήνης.

Οι δυο συντρόφισσες βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές της Σάντα Μάρτα, και ήδη τις επισκέφτηκε η ομάδα νομικής βοήθειας, ενώ ο Κάρλος τηλεφώνησε και ενημέρωσε ότι βρίσκεται στη φυλακή του Οριέντε, αλλά θα του επιτραπεί επισκεπτήριο μόνο απ’ τις 20 Φλεβάρη κι έπειτα.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, και θεωρητικά θα μπορούσαν να βγουν με εγγύηση, αλλά υπενθυμίζουμε ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο σύντροφος Μάριο Γκονσάλες (από τις 2 Οκτώβρη 2013), τον οποίο οι Αρχές αρνούνται συστηματικά ν’ αποφυλακίσουν με εγγύηση, με τον ισχυρισμό πως αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Να συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στ’ απαχθέντα από το κράτος αδέρφια μας!

Λευτεριά στους Κάρλος, Αμελί και Φάλλον!
Λευτεριά στους Μάριο, Σαλβαδόρ και Φερνάντο!
Λευτεριά σε όλες κι όλους!

Κάτω τα τείχη των φυλακών!

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Μεξικού