Γένοβα: Σχετικά με την πανιταλική κινητοποίηση κρατουμένων (5-20 Απρίλη 2014)

Αφίσα που κολλήθηκε στη Γένοβα ενόψει της συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τα τείχη της φυλακής του Μαράσσι, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απρίλη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΦΥΛΑΚΗ

Σχετικά με την πανιταλική κινητοποίηση του συντονιστικού αγωνιζόμενων κρατουμένων

Μερικοί αιχμάλωτοι στις ιταλικές φυλακές πρότειναν πανιταλική κινητοποίηση από τις 5 ως τις 20 Απρίλη 2014 προκειμένου να διεκδικήσουν αμνήστευση γενικευμένου χαρακτήρα [δηλαδή εξάλειψη του αξιοποίνου παραβάσεων με ενεργοποίηση σχετικής διάταξης του ιταλικού κώδικα ποινικής δικονομίας], τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εγκλείστων και την αποφυλάκιση των χρονίως πασχόντων, αλλά και για να εναντιωθούν στην ισόβια κάθειρξη, στα ειδικά και τιμωρητικά καθεστώτα, στις ποινές παρεμπόδισης της διάπραξης αδικήματος [όπως προκύπτουν από νομικό σχήμα που τιμωρεί συμπεριφορές οι οποίες δε συνιστούν από μόνες τους αδίκημα, αλλά κρίνονται ποινικά κολάσιμες προς αποτροπή τέλεσης αδικήματος], και στον υπερπληθυσμό στις φυλακές.

Ο αγώνας ενάντια στη φυλακή δεν είναι εύκολη υπόθεση· στηρίζουμε όσους πορεύονται σ’ αυτό το μονοπάτι, απαλλαγμένοι από πολιτικούς ζυγούς και θεσμικά προσχώματα. Δε διαθέτουμε καμία πρόταση σχετική με μεταρρυθμίσεις φυλακών χρήσιμες ή εφικτές, γιατί θεωρούμε ότι το γκρέμισμα του θεσμού της φυλακής είναι η μόνη δυνατότητα για τη δημιουργία της ελεύθερης κοινωνίας στην οποία προσβλέπουμε. Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ενός κόσμου δίχως μπουντρούμια και περιοριστικά δεσμά.

Η παρουσία μας έξω από τη φυλακή του Μαράσσι έχει σκοπό να στηρίξει το σθένος και την επιλογή των κρατουμένων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, υπερβαίνοντας την απομόνωση στην οποία επιχειρεί να τους καταχωνιάσει αυτή η κοινωνία-φυλακή, σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία μιας στιγμής ρήξης.

Κάθε πτυχή της πραγματικότητας του εγκλεισμού είναι απαράδεκτη: από την απομόνωση και το βασανισμό, μέχρι το θάνατο ως απότοκο της φυλακής, αλλά και την κερδοσκοπία πάνω στις ζωές των κρατουμένων. Είναι αναγκαίο να σπάσουμε την απομόνωση στην οποία ο δημοκρατικός-καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός επιδιώκει να μας εξωθήσει σε κάθε τομέα της ζωής μας. Θέλουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Το σύμπλεγμα κανόνων του κράτους δε μας εκπροσωπεί. Εντείνοντας τη μάχη για την ανατροπή του, διατρανώνουμε την κριτική μας ενάντια σ’ αυτό το σύστημα που επιβάλλεται από τα πάνω με κτηνωδία και ωμό εκβιασμό.

Ας βάλουμε πάλι μπρος τον αντεξουσιαστικό αγώνα κόντρα σε τούτο το παρόν ελέγχου, κάγκελων και κλειδαριών.

Επιλέγουμε να δώσουμε το παρών τούτες τις μέρες όχι γιατί κρίνουμε πως είναι αποτελεσματικό να μπαίνουν χρονοδιαγράμματα στον αγώνα, αλλά προκειμένου να συνεισφέρουμε στην πραγμάτωση μιας κοινής συγκρουσιακής στιγμής, τροφοδοτούμενης από το πάθος για λευτεριά, τόσο εντός όσο κι εκτός αυτών των τρισάθλιων τειχών. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε να γίνεται συντρίμμια η φυλακή, όπως και το Δίκαιο που τη συντηρεί, αλλά πάνω απ’ όλα αυτή η κοινωνία που, μη μπορώντας να κάνει δίχως εγκλεισμό, γίνεται πιστή αναπαραγωγή του.

ΔΙΑΡΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

πηγή: informa-azione