Ιταλία: Αλληλεγγύη στο Garage Anarchico της Πίζας

Ενάντια στον πυρηνικό θάνατο, ούτε βήμα πίσω!

Τα ξημερώματα της 7ης Μάη 2014 η μπατσαρία μπούκαρε εκ νέου σε κάμποσα σπίτια, όπως και στο Garage Anarchico/Αναρχικό Γκαράζ στην πόλη της Πίζας (είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό μέσα σε διάστημα λίγων μηνών), κατάσχοντας διάφορα υλικά. Η επιχείρηση εντασσόταν στο πλαίσιο καταγγελιών για πρόκληση σοβαρών φθορών και ρύπανσης (βλ. αναγραφή συνθημάτων κ.λπ.) μετά τη διαδήλωση της 3ης Μάη στο κέντρο της Πίζας ενάντια στα ραδιενεργά, πλέον, νερά της περιοχής (μέσω διαρροής ποσοτήτων μολυσμένων υδάτων από τις δεξαμενές ψύξης πυρηνικού αντιδραστήρα – βλ. και 1/2).

Για την ακρίβεια, τον Οκτώβρη 2013 ξεκίνησε η αποξήλωση του πειραματικού πυρηνικού αντιδραστήρα του CISAM (Διυπηρεσιακού Κέντρου Μελετών για Στρατιωτικές Εφαρμογές), που έκτοτε συνεπάγεται την έκλυση υγρών ραδιενεργών αποβλήτων στο κανάλι Ναβιτσέλλι (ανάμεσα στην Πίζα και στο Λιβόρνο), το οποίο εκβάλλει στο Τυρρηνικό πέλαγος. Οι διαρροές συνεχίστηκαν τους επόμενους μήνες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μάη του 2014.

Από το προηγούμενο φθινόπωρο, ποικίλες απόπειρες ενημέρωσης σχετικά με τη σοβαρότητα κι επικινδυνότητα αυτών των δηλητηριάσεων απαντήθηκαν με ψέματα και καμπάνιες «διαβεβαιώσεων» από πλευράς του Δήμου της Πίζας και της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας της Τοσκάνης (ARPAT), μεταξύ άλλων. Δύσκολα μπορεί κανείς να τους πιστέψει όντας αντιμέτωπος με την ισοπεδωτική πραγματικότητα. Εύκολα μπορεί κανείς ν’ αποκρυπτογραφήσει το σχέδιό τους, που επιδιώκει να ξεκάνει την αντίσταση έτσι ώστε αυτό που συμβαίνει στη Μάρεμμα (προστατευόμενη περιοχή στην Τοσκάνη) να μπορέσει να χωνευτεί από την κοινωνία: πρόκειται, στην πραγματικότητα, για τον πρώτο παροπλισμό πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ιταλία, του οποίου έπονται κι άλλοι. Ακόμη πιο άμεσα μπορεί κανείς να δει μέσα απ’ αυτήν τη δίωξη τη βιάση τους να εξαλείψουν α πριόρι κάθε μορφή ευαισθητοποίησης και συνακόλουθης διαφωνίας. Είναι απαραίτητο ν’ αντιταχτεί κανείς δυναμικά σ’ αυτή την κατάσταση ώστε να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί.

Αλληλεγγύη στο Garage Anarchico της Πίζας και σε όλους τους εξεγερμένους που μάχονται ή έπεσαν στη μάχη ενάντια στην κυριαρχία, στην εκμετάλλευση και στη λεηλασία της φύσης.

Λευτεριά στους Αλφρέντο και Νικόλα!
Λευτεριά στους Τζανλούκα και Αντριάνο!
Λευτεριά στον Μάρκο Καμένις!
Λευτεριά στους Νοταβίτες!

Λευτεριά σε όλους κι όλες, λευτεριά τώρα!

Αντισπισιστές Αντιφασίστες από το Μιλάνο

μέσω informa-azione