[Γερμανία] Vive l’anarchie! Κρατούμενος ψυχιατρείου συμμετέχει στην απεργία πείνας αλληλεγγύης στους κρατουμένους στην Ελλάδα

Πληροφορηθήκαμε πως ο Ρ. μετέχει επίσης στην απεργία πείνας αλληλεγγύης στους κρατουμένους που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Βρίσκεται έγκλειστος σε δικαστικό ψυχιατρείο, και παρά τη γενική έντονη σωματική του δυσφορία αρνείται τη σίτιση από 18 έως και 20 Ιούλη.

Σε χαιρετισμό αλληλεγγύης στους αιχμάλωτους αναρχικούς απ’ την Ελλάδα, ο ίδιος γράφει: «Ο αγώνας κατά της τυραννίας στη φυλακή υπερβαίνει τις θάλασσες, και τα σύνορα, και τις επικράτειες […] Αρνούμαι κι εγώ τη σίτιση μέχρι τις 21 Ιούλη 2014, βλέποντάς αυτήν τη χειρονομία ως συνεισφορά μου στον αγώνα των επαναστατημένων και αντιστεκόμενων κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές. Πάρτε κουράγιο για ν’ αγωνιστείτε – πάρτε κουράγιο για να νικήσετε – ζήτω η αναρχία».

Ο Ρ. κρατείται όμηρος στα μπουντρούμια (πολλών φυλακών και ψυχιατρείων) αυτής της κοινωνίας για περισσότερα από 28 χρόνια. Εμείς, όντας «απ’ έξω», αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως το μακρύ χρονικό διάστημα της φυλάκισής του χαρακτηρίζεται όχι μονάχα από κράτηση σε απομόνωση, εξαναγκασμό λήψης φαρμάκων, επιδρομές σε κελιά, καταδρομικές μπάτσων, συνεχή φθορά, συμβούλια αξιολόγησης… αλλά και από την αταλάντευτη θέλησή του να ταχθεί ενάντια στο σύστημα του εγκλεισμού ή ακόμα και να του αντεπιτεθεί. Έτσι, ο ίδιος έχει προσπαθήσει ξανά και ξανά ν’ αγωνιστεί για τη λευτεριά του και κατά της εξευτελιστικής, εξουσιαστικής και καταστρεπτικής «θεραπείας» που του επιφυλάσσουν, με απεργίες πείνας, απόπειρες απόδρασης, άρνηση φαρμακευτικής αγωγής, αντίσταση κατά των κομάντο που εισβάλλουν στα κελιά, και πού και πού τσακίζοντας το προσωπικό (νοσηλευτές, μπάτσους…). Γράφει και διαβάζει πολύ· για/με μας, συμμετέχει σε διάφορες συζητήσεις γύρω απ’ την αλληλεγγύη, την οργάνωση και την αναρχική πράξη.

Έχει μονίμως στις σκέψεις του άλλους φυλακισμένους και στέκεται αλληλέγγυος σε διάφορους κρατουμένους στον αγώνα, όπως ο Μάρκο Καμένις και ο Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα. Ο Ρ. στέλνει τους χαιρετισμούς του στους/-ις αναρχικούς/-ές ορισμένων εγχειρημάτων που μάχονται κατά των φυλακών, και πάντοτε ενθαρρύνει αντεξουσιαστικούς αγώνες.

Δύναμη και κουράγιο σε όλους τους κρατουμένους που εξεγείρονται είτε στη φυλακή είτε στο ψυχιατρείο ή σε οποιαδήποτε άλλη από τις μυριάδες μορφές εγκλεισμού!

Λευτεριά στον Ρ.! Λευτεριά σε όλους!

* Για μηνύματα αλληλεγγύη ή επικοινωνία: soliwerkstatt@riseup.net

Πηγή: Solidaritätswerkstatt