Σαντιάγο: Δράση αλληλεγγύης στον Νίκο Μαζιώτη έξω από το Χιλιανο-Ελληνικό Ινστιτούτο

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ…
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ!


Πέμπτη, 17 Ιούλη 2014, Σαντιάγο

Ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης βρισκόταν στην παρανομία εδώ και 2 χρόνια, από τη στιγμή που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο που επρόκειτο να τον καταδικάσει για ενέργειες ένοπλου αγώνα ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, οργάνωση του αναρχικού αντάρτικου πόλης, στην οποία περήφανα ανέλαβε τη συμμετοχή του. Από συγγενικά εγχειρήματα αντιπληροφόρησης μάθαμε πως ο Νίκος Μαζιώτης τραυματίστηκε σοβαρά την 16η Ιούλη μετά από ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στο Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας. Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απ’ όπου μετήχθη το Σάββατο, 19 Ιούλη, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Μόλις λοιπόν πληροφορηθήκαμε τα καθέκαστα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 17 Ιούλη, κρεμάσαμε ένα πανό αλληλεγγύης στο σύντροφο, πετάξαμε διάφορα τρικάκια και πατήσαμε μερικά συνθήματα έξω από το Χιλιανο-Ελληνικό Ινστιτούτο, επί της οδού Ρεπούμπλικα, στο κέντρο του Σαντιάγο.

Από μακριά στέλνουμε μιαν αδελφική αγκαλιά στους συντρόφους που βρίσκονται έγκλειστοι για τη συμμετοχή τους στο αναρχικό αντάρτικο πόλης του Επαναστατικού Αγώνα, όπως και στη συντρόφισσα που βρίσκεται ακόμη στην παρανομία. Έχουμε επίγνωση όλου του σθένους που διαθέτουν, πως το ηθικό τους δεν πρόκειται να σπάσει, και της αξιοπρέπειας με την οποία αντιπαλεύουν την εξουσία και τις διώξεις της.

Αγάπη και αλληλεγγύη από μακριά!
Δεν αναγνωρίζουμε κανένα σύνορο!

Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας (CLR)
lucharevolucionaria@riseup.net