Ισπανικές φυλακές: Ενημέρωση για την κατάσταση των Μόνικα Καμπαγέρο και Φρανσίσκο Σολάρ (26 Ιούλη 2014)

Όπως ήδη πολλοί γνωρίζετε, στις 4 Ιούλη τα δύο συντρόφια ενημερώθηκαν μέσω ενός εντάλματος από το δικαστή Βελάσκο, ο οποίος εισηγείται του παραπεμπτικού βουλεύματος στο θεσμό της Εθνικής Ακρόασης (ανώτατο δικαστικό όργανο), πως τελικά τους βαραίνουν κατηγορίες για τρομοκρατία.

Παράλληλα ενημερώθηκαν πως την επόμενη βδομάδα, συγκεκριμένα την Παρασκευή, 11 Ιούλη, θα έπρεπε να καταθέσουν στην Εθνική Ακρόαση στη Μαδρίτη, κι έτσι από τις αρχές της εβδομάδας μετήχθησαν στη Μαδρίτη – η Μόνικα στη φυλακή του Σότο ντε Ρεάλ κι ο Φρανσίσκο στο Ναβαλκαρνέρο. Απ’ ό,τι φαίνεται, η κατάθεση δεν ήταν παρά μια τυπικούρα, μιας και αντί για το δικαστή Βελάσκο, που τρέχει τη δίωξη, παρών ήταν ένας δικαστικός γραμματέας.

Μέχρι σήμερα, Σάββατο, 26 Ιούλη, η Μόνικα συνεχίζει να βρίσκεται στη Μαδρίτη αναμένοντας να μεταχθεί πίσω στη φυλακή της Μπριέβα (στην πόλη Άβιλα), όπου βρίσκεται έγκλειστη εδώ και κάποιους μήνες. Ο Φρανσίσκο έφτασε την Πέμπτη στη φυλακή Βιγιαμπόνα στις Αστούριας, αφού πρώτα πέρασε απ’ τη Δευτέρα από τρεις διαφορετικές φυλακές (Βαλδεμόρο στη Μαδρίτη, το σωφρονιστικό κατάστημα του Λεόν, και τη φυλακή του Τεϊσέιρο στη Γαλικία).

Γνωρίζουμε πως τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι συνήγοροι ενάντια στο παραπεμπτικό βούλευμα δεν τις έλαβε υπόψη ο δικαστής Βελάσκο, και αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε στάδιο έφεσης.

Αν κάποιος/-α ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την κατάσταση των συντρόφων, μπορεί να επικοινωνήσει στο: solidaridadylucha@riseup.net

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να προπαγανδίσουμε κι εμείς το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης που τρέχουν ποικίλες συλλογικότητες στήριξης αναρχικών αιχμαλώτων ανά τον κόσμο. Πρόκειται για βδομάδα αλληλεγγύης από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου (η εναρκτήρια ημερομηνία είναι στη μνήμη των αναρχικών Νικόλα Σάκκο και Μπαρτολομέο Βαντσέττι απ’ την Ιταλία, οι οποίοι εκτελέστηκαν στις ΗΠΑ στις 23 Αυγούστου 1927):

«Δεδομένης της φύσης και ποικιλομορφίας των αναρχικών ομάδων ανά την υφήλιο, προτείνουμε μια εβδομάδα κοινής δράσης (αντί για μια μονοθεματική καμπάνια σε μία συγκεκριμένη μέρα), ώστε να είναι πιο εύκολο για τις ομάδες να οργανώσουν μια δραστηριότητα ή εκδήλωση εντός ενός μεγαλύτερου χρονικού εύρους.

Σας καλούμε λοιπόν να διαδώσετε το διεθνές κάλεσμα για την Εβδομάδα Αναρχικών Αιχμαλώτων σε άλλες ομάδες και κοινότητες, και να σκεφτείτε την πιθανότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων στην πόλη όπου ζείτε. Οι δραστηριότητες μπορούν να ποικίλλουν από βραδιές ενημέρωσης, προβολές, συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης κι αλληλεγγύης μέχρι άμεσες δράσεις. Αφήστε τη φαντασία σας αχαλίνωτη.

Ώσπου να λευτερωθούν όλες κι όλοι

Mónica Andrea Caballero Sepúlveda*
Ávila-Prisión Provincial
Ctra. de Vicolozano s/n Apdo. 206
05194 Brieva (Ávila), Ισπανία

Francisco Javier Solar Domínguez
C.P. de Villabona Finca Tabladiello
33480 Villabona-Llanera (Asturias), Ισπανία

* Πιστεύουμε πως τις επόμενες μέρες η Μόνικα θα μεταχθεί εκ νέου στη φυλακή της Μπριέβα, ωστόσο τη στιγμή της δημοσίευσης αυτής της ενημέρωσης βρίσκεται ακόμη στη Μαδρίτη.